Nepečený jablkový dort s ořechy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Sabry209

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g piškoty
    • 2
      kelímek zakysaná smetana Lepší je krémovější s větším obsahem tuku (více ztuhne)
    • 2
      kelímek nízkotučný tvaroh Lze zvolit alternativně k smetaně a k pomazánkovému máslu.
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • skořice - mletá
    • 100
      g nasekané ořechy
    • 4
      ks jablka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krém:
2
Smícháme kysanou smetanu (alternativně nízkotučný tvaroh) a pomazánkové máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem. Následně přidáme vyšlehanou smetanu ke šlehání.
3
Dno dortové formy poklademe jednou vrstvou piškotů, na které rozetřeme cca 1/2 krému.
4
Omyjeme a nastrouháme jablka a 1/2 jich pokryjeme krémovou vrstvu. Poprášíme skořicí a nasekanými ořechy. Nato dáme opět vrstvu piškot, zbytku krému a završíme opět vrstvou jablek, která opět poskořicujeme. Na vršku dortu je možno ze zbylých piškot vytvořit nápis či ornamenty. Dáme do lednice či mrazáku, aby ztuhnul.
5
Želatina:
6
V hrnci ohřejeme 1/2 l vody s jednou plnou lžící cukru a citronovou šťávou. V hrníčku si rozmícháme trochu vody (cca 1/3 jeho objemu) s pudinkovým práškem a vlijeme do hrnce, kde za stálého míchání cca 2 minuty vaříme.
7
Necháme trochu vychladnout a po lžících naléváme na vršek ztuhlého dortu.
8
Dort dáme do lednice a necháme cca půl dne odstát, aby se ingredience spojily a dort ztuhnul. Jablka je možno nahradit jiným ovocem. :)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.