Mražený Míša

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka zakysaná smetana krémovitá
    • 1
      kelímek měkký tvaroh
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g tyčinky ledové kaštany
    • 50
      g ztužený tuk Omega
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme hladkou hmotu. Čokoládu, tuk a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Připravíme si umělohmotná platíčka od vajec. Do každé přihrádky na vajíčko dáme lžíci čokolády a 2 lžíce tvarohové hmoty. Dáme na několik hodin do mrazáku. Podáváme dětem místo zmrzliny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika Fišerová
    Veronika Fišerová |

    5. 5. 2009 17:22

    Část moučkového cukru jsem nahradila vanilkovým. Formičky z Ikey jsem před naplněním tvarohovou hmotou vylila rozpuštěnou čokoládou a výsledek byl perfektní. Děkuji za recept.

  • Fleur
    Fleur |

    27. 5. 2007 23:27

    Výborný a vím co tam dávám, takže má u mě přednost před kupovanými zmrzlinami. Ještě někdy přidávám do hmoty rozmačkané jahody nebo maliny

  • Hanča
    Hanča |

    27. 5. 2007 14:30

    Zkusila jsem váš recept je opravdu výborný jak mražený tak chlazený,jen bych příště dala méně cukru.

  • Miriam K.
    Miriam K. |

    15. 4. 2007 20:49

    Je to super nápad už som skúsila tolko druhou ,ale mrazený sme ešte nemali.

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    25. 11. 2006 22:03

    Míša byl výborný,něco jsem zmrazila na zmrzlinu a zbytek jsem dala do kelímků od jogurtu a polila zbytkem čokolády,na svačinku měly děti ještě navíc tvarohového lakrumáčka.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    30. 10. 2006 13:48

    Jé, Mirko, to je skvělý nápad s těmi kremrolovými trubičkami. To určitě zkusím podle Vás. Holky milujou vodový nanuky:-))

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    30. 10. 2006 12:50

    Můj postup při výrobě nanuků je asi pracnější, dělám takto: trubičky na kremrole nastavím do nějakého hrnku, asi tak vysokého nebo vyššího než trubičky, naliju připravenou hmotu na nanuky a zastrčím dřívko od nanuku nebo dvojitou šlejli.Hrnek postavím do mrazáku. Druhý den dám celý hrnek pod tekoucí vodu - ne dovnitř, ale polévám boky hrnku, tak se trubičky dobře vyndají a zase každou trubičku protáhnu pod tekoucí vodou a mám pěkné kulaté nanuky. Můžu nechat nahaté a nebo namočím do čokolády.rovnám na alobal a šup s nimi zpět do mrazáku. Nejlepší jsou ty vodové z mletého a doslazeného rybízu.

  • Martina N
    Martina N |

    2. 8. 2006 11:44

    Mojim deťom tie ľadové gaštany veru nechutili.Povedali, že nabudúce bez čokolády.Ale inak výborné.Nabudúce vyskúšam s ovocným jogurtom.

  • Daniela
    Daniela |

    2. 8. 2006 10:15

    Mňam Mišiaka mám rada. V IKEA dostať kúpiť tvorítka na nanuky aj s paličkou. Veľmi šikovné, stačí obliať teplou vodou a vytiahnuť nanuk. Len treba upozorniť maškrtníkov, že paličky sa nezahadzujú, ale vracajú:-))

  • Emila
    Emila |

    1. 8. 2006 18:57

    Čokoládu samozřejmě můžete použít, ale kaštany jsou chutnější.

  • Lenča
    Lenča |

    1. 8. 2006 17:30

    Proč je třeba použít ledové kaštany a ne čokoládu na vaření.

  • Alis
    Alis |

    29. 7. 2005 19:23

    Výborná zmrzlina, děti zbožňují a říkají, že chtějí tu "vajíčkovou"

  • Pavlína Komárková
    Pavlína Komárková |

    29. 4. 2005 06:43

    vypadá to báječně

  • Anonym
    Anonym |

    2. 2. 2005 13:34

    zkusím zní to zajímavě

  • Anonym
    Anonym |

    27. 7. 2004 19:16

    Dětem chutná a já vím co do toho dávám, také jsem do tvarohu někdy přidala rozmačkané jahody, mělo to úspěch

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    11. 6. 2004 22:02

    U dětí má úspěch