Kinderkoláč - zákusek jako od cukrářky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 9
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 9
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 1,5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g vlašské ořechy nahrubo nasekané
  • Náplň I.
    • 100
      g čokoládový krém polotovar
  • Náplň II.
    • 1
      l mléko
    • 2,5
      balíček vanilkový pudink
    • 9
      ks žloutek
    • 9
      lžíce cukr krystal
    • 300
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
  • Náplň III.
    • 2
      kelímek šlehačka
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • cukr dle chuti
  • Na ozdobu
    • kakao nebo strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečící plech dáme pečící papír, pomastíme jej a nasypeme po celé ploše ořechy. Na ně nalijeme těsto a upečeme do růžova. Ještě teplé těsto vyndáme na podložku, obrátíme papírem nahoru, ten odstraníme a na teplý moučník rozetřeme čokoládový krém. Necháme vychladit.
2
Připravíme vanilkový krém tak, že smícháme žloutky s mlékem a cukrem, přivedeme k varu přidáme pudinky, povaříme a necháme vychladit. Našleháme máslo, postupně zašleháme pudink, rozdělíme na poloviny a jednu obarvíme kakaem. Na moučník dáváme střídavě lžící světlý a tmavý krém, trochu vidličkou promíchéme a srovnáme. Na tento krém dáme šlehačku připravenou se ztužovačem obvyklým způsobem. Nakrájíme na kostky a na talířcích ještě přizdobíme. Připravíme si 3 proužky alobalu, ty dáme trochu od sebe na šlehačku, posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Štětečkem z alobalu kakao smeteme na talířek - na něm vytvoří ozdobu, odstraníme alobal a moučník má proužky jako zebra.

Komentáře k receptu

  • helus helus
    helus helus |

    4. 12. 2007 08:39

    Robim podobné rezy Kinderbueno a môžem potvrdiť že je vynikajúci.

  • Keselyová Klára
    Keselyová Klára |

    2. 12. 2007 18:52

    Tento recept je vynikajúci. Každý bol ním unesený. Ovšem mám jednu pripomienku. Nahrubo posekané orechy, treba najprv osmažiť. Skôste, a zistíte rozdiel. Ale presto všetko dávam 1.-ku.