Karbanátky z hub a ovesných vloček

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: helenajovi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g ovesné vločky
    • 2
      lžíce sušené houby
    • cibule
    • sádlo
    • 1
      ks vejce
    • česnek podle chuti
    • strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka nebo majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovesné vločky a sušené houby namočíme každé zvlášt alespoň na 1hodinu předem.
2
Vodu z vloček slijeme a přidáme 2 lžíce vody z namočených hub.
3
Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, na ni dáme najemno nakrájené, namočené, sušené houby, osmažíme a vmícháme namočené ovesné vločky.
4
Uvaříme hustou kaši a tu podle chutí osolíme a opepříme.
5
Do vychladlé kaše vmícháme 1 syrové vejce, posekanou petrželku a nebo majoránku (pro aroma je lepší majoránka), česnek dle chuti a strouhanku na zahuštení, aby nám šly dělat karbanátky.
6
Potom uděláme karbanátky a obalíme je ve strouhance a pečeme na oleji do zlatova.
7
Podáváme s brambory a nebo bramborovou kaší a okurkovým salátem nebo kompotem.

Komentáře k receptu

  • Lenka Bobáčková
    Lenka Bobáčková |

    8. 1. 2009 13:17

    Tyto karbanátky se u nás dělají pod názvem "Klausovky" a mohu potvrdit, že jsou jednoduché a chutné, dokonce i za studena. Určitě lze použít i čerstvé houby.

  • petra matejkova
    petra matejkova |

    8. 1. 2009 01:16

    muzou se pouzit i houby cerstve?

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    6. 1. 2009 21:49

    tleskam takovym dobrym receptikum, davam za 1, uzasna mnamka, jestli mas Heleno vic takovych, sem s nima :)