Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom rozmixovat a přidáme prolisovaný česnek.
2
Množství všeho záleží, jak kdo to má rád, více či méně česneku, více či méně nivy. Konzistence by ale měla být tužší.
3
Po vychladnutí v ledničce navršíme pomazánku do misky tak, aby přesahovala výši okraje misky a napícháme tyčinky do pomazánky.
4
Pozor, s tyčinkami to nepřeháníme, po nějaké době navlhnou pomazánkou, takže můžeme dát nějaké do skleničky vedle pomazánky.
Envy, česnek prý nedělá problémy, když se vyjme klíček uprostřed, který obsahuje vonné silice. Slyšela jsem to již mnohokrát i vyzkoušela, jenomže můj žlučník až na vzácné výjimky česnek nedráždí. Takže nemohu posoudit.
envy
|
31. 1. 2008 13:13
..škoda,nemůžu česnek ani syrovou cibulku..to by můj žlučník nevydržel..pro rodinu dělám klasicky a pro sebe si vždy odeberu zvlášť..já si přidávám jen bylinky-petrželku,šnytlýk,batalku..
Ňulinka -
|
30. 1. 2008 10:52
S česnekem to je mňam,komu nechutná,dejte cibuli nebo pórek a tymián.Dávala jsem recept:Nivová pochoutka.Markétě dávám 1.
Anonym
|
29. 1. 2008 06:28
I já mohu potvrdit, že pomazánka s nivou a česnekem je výborná.Dělám ji často na jednohubky.Vyzkoušejte a uvidíte,že tyhle chutě se k sobě hodí.
Soňa
|
28. 1. 2008 16:07
Naopak, s česnekem je tahle pomázánka výborná,dělám ji často.Dávám ji na jednohubky a na to ovoce.Kousek mandarinky,pomeranče,nebo kuličku hroznového vína.
Jarka O.
|
28. 1. 2008 14:41
Roztomilý nápad, až na ten česnek. Niva se lépe doplňuje s cibulí.