Jendova buchta

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 0,5
      hrnek olej
    • 0,5
      hrnek mléko Vlažné
    • 1
      ks vejce
    • prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce a cukr ušleháme. Postupně přidáváme mouku, kterou smícháme s práškem do pečiva, dále olej a mléko. Vše řádně promícháme a pro lepší efekt můžeme 1/4 těsta smíchat s kakaem. Pečeme při 200 °C asi 15-20 minut (poznáme podle růžovějících okrajů).

Komentáře k receptu

  • H
    H |

    1. 2. 2007 16:39

    Je to dobré a rychlé, ale na jeden plech moc málo. Dělám z dvojité dávky a dávám víc mléka.

  • Libuska sachová
    Libuska sachová |

    13. 7. 2006 17:03

    to je ta nej buchta kterou sem kdy vyzkousela....levna rychla a super......fakt

  • Martina Hühneová
    Martina Hühneová |

    1. 8. 2005 11:17

    Starý osvědčený recept. Když to vyliji na plech, pokladu ovocem (čerstvým nebo kompotovaným) a posypuu drobenkou, je z toho celkem chutný koláč. Zaměním -li prdopeč za prášek do perníku a přidám dvě-tři lžíce kakaa, ořechy, kandované ovoce, rozinky apod. , vyloudím jedlý perník. Moje matka tento recept dohnala k dokonalosti - vynechá cukr, vylije na pekáč, poklade lečem a říká tomu pizza:o))

  • Lojza Vseprt
    Lojza Vseprt |

    31. 7. 2005 20:38

    to je snad nejlepší recept, ktery sem kdy vyzkousela, rychly a dobry...nevim co proti tomu ostatni namitaji, at se taky ukazou se svym receptem....

  • Marta
    Marta |

    22. 6. 2005 07:06

    Nového to možná nic není, ale já tento recept používám jako univerzál místo piškotových třených těst.Vše dám do mísy a zamíchám.Jen mám 1 hrnek mléka.A je to dobré těsto a jednoduché a použitelné na vše!Bublanina,řezy i bábovky.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 6. 2005 21:33

    souhlasím s cha cha cha!

  • Libuše Romančíková
    Libuše Romančíková |

    21. 6. 2005 20:23

    Tak jestli tohle je něco nového a bůhvíjak dobrého,tak to jsem tedy amatér.A že by se upečená buchta poznala podle růžovějících okrajů???Tomu nevěřím!!!

  • cha cha cha
    cha cha cha |

    21. 6. 2005 18:52

    nic nového buchta jak buchta.