Jednoduchý krém

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 200
      g moučkový cukr
    • 0,5
      kg máslo
    • 1
      dl hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme pudink, po vychladnutí zašleháme s máslem. Na ochucení přidáme rum, přidáním kakaa vznikne čokoládový krém, přidáním 1 dcl vaječného koňaku místo rumu, máme koňakový výborný krém na plnění čehokoliv.

Komentáře k receptu

  • Stana
    Stana |

    14. 11. 2010 20:41

    Toto je můj oblíbený krém, ale nějak se mi nedaří ho udělat. Jakmile přidám rum do kakaového krému, tak se mi to nechce spojit, či spíše po chvíli se mi to od sebe oddělí. Nevím čím to je. Jestli dám toho rumu hodně či moc kakaa..... Nějaká rada????? :-\

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    11. 12. 2007 13:59

    Jaký význam má vaření Salka v tlakovém hrnci? Podle mě žádný.Tam přece vůbec nejde o to, jestli z hrnce uniká pára a jestli je tam nějaký tlak.Ten tlak působí akorát na uzavřenou konzervu.Tady jde přece o to, aby se Salko dostatečně dlouho zahřívalo, aby zkaramelizovalo.Podle mě je úplně jedno, jestli Salko vaříte v papiňáku nebo v obyč.hrnci.Někdo uvádí vařit 2 hodiny,ale 1 hodina úplně stačí. A to i v obyč.hrnci.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    11. 12. 2007 13:29

    Zkuste taky krém s přidáním karamelu,který uděláme ze salka,když konzervu vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci,samozřejmě s vodou.Tak vlastně dělám místo vaječného likéru karamelový a může být dobrý i jako krém.Jana

  • Míša Schenková
    Míša Schenková |

    11. 10. 2007 13:58

    Podobným krémem plním věnečky, ale dávám 2 pudinkové prášky na 1/2 l mléka a 250 g másla. Cukr přidávám přímo u vaření do pudinku, množství podle chuti. Je tužší a lépe se s ním pracuje.

  • Di
    Di |

    11. 10. 2007 12:37

    Určitě jsou skvělé, nemám nic proti ochutnání, ale když peču dort nebo něco slavnostního, mám raději čerstvé suroviny.

  • mia
    mia |

    11. 10. 2007 09:27

    zkuste krémy od dr.Oetkera.Dělám variantu s mlékem,bez másla.Je to lehčí, né tak hutné a tolik to nezaplácne bříško:-)

  • Di
    Di |

    10. 10. 2007 16:35

    Také bych doporučila poměr, který píše paní Mlýnská. Já dávám navíc do pudinkové kaše 1 lžíci polohrubé mouky a kousek másla nahrazuji Herou. Je to tak léty vychytané a připadá mi to nejlepší - i bez rumu!

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    10. 10. 2007 11:53

    Peču dorty pro celou rodinu a tento krém patří k mým oblíbeným, je lehký. 1 pudink uvařím ve 350 ml mléka, aby byl hustší a ostatního polovina.

  • Hela -
    Hela - |

    10. 10. 2007 09:28

    Ano, toto je nejobyčejnější krém. Ale na 2x proříznutý a i nahoře ozdobený dort mi stačí krém z tohoto množství pudinku ale z 1/2 dávky cukru a másla. Ale jasně, že nikomu v přísunu kalorií nebráním!