Jahodový džem s banánovou příchutí

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody nasypeme do hrnce a rozmačkáme na kaši, promícháme s cukrem a za stálého míchání zahříváme, až se cukr úplně rozpustí. Banány oloupeme, pokrájíme na jemné plátky, zakapeme citronovou šťávou a přimícháme k jahodám. Povaříme 20 minut. Naplníme do horkých čistých skleniček a zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nemusí se sterilovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    13. 6. 2014 20:21

    Asi jsem málo povařila, mám to úplně řídké. Jinak banán skoro cítit není a cukru bych možná dala jen polovinu, je to opravdu moooc sladkéé, ale moc dobré. Příště snad budu mít tužší konzistenci, dáme si hold do jogurtů. :-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    6. 7. 2009 13:33

    Výborný džem. Moc mi chutnají jahody dohromady s banánem. Je to mňamka. Díky za recept.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    20. 6. 2008 08:24

    Loňský džem je ještě v poho a nekazí se...ale už je jenom jedna sklenka, tak si jdu udělat novou zásobu. Doporučuji vyzkoušet.

  • Kajka
    Kajka |

    7. 6. 2006 22:58

    Tak jsem dnes udělala tento džemík v pekárničce na chleba a musím říct, že je výborný . Jen také doufám, že se nebude kazit. Děkuji za skvělý recept.

  • Hana Grombiříková
    Hana Grombiříková |

    2. 6. 2006 08:42

    Znám a dělávám - fakt dobré.

  • Zuzana Pekárková
    Zuzana Pekárková |

    23. 6. 2004 14:38

    Je to rychlý a moc dobrý džem.. nemusí se zavářet a doufám, že se nebude kazit..ale myslím že tak dlouho nevydrží aby se zkazil doporučuji.

  • aňa valcik
    aňa valcik |

    16. 6. 2004 07:33

    Moc dobry napad. Az se na zahradce začnou červenat, už vím, jaký džem z nich letos bude.