Hubník z Jizerek a Krkonoš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: stafl

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g sušené houby
    • 4
      ks rohlík tvrdé
    • 1
      hrst krupice
    • 2
      dl mléko na namočení rohlíků
    • 4
      stroužek česnek rozdrcený
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule nakrájená nadrobno
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz. poznámka). Rohlíky namočíme do trochy mléka. Do mísy vlijeme houby i s vodou, rohlíky s mlékem. Ochutíme česnekem, nakrájenou cibulí, opepříme, osolíme a přidáme trošku kmínu. Vmícháme krupici a rozšlehaná vejce, rozmícháme - musí vzniknout těsto ani husté ani vyloženě tekuté - ale spíš tekutější konzistence. Vlijeme na rozpálené sádlo a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Povrch rovněž polijeme trochou sádla. upečeme do růžova a křupava - cca 35 minut. Houby nemusíme nutně mlít, ale ještě před namáčením je rozdrtíme a pak už nemeleme. Pečeme ve velkém pekáči se zvýšenými okraji.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.