Houbová polévka z Amerického venkova

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule střední
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička koriandr - mletý nasucho orestovaný
    • 225
      g houby hlíva nebo žampiony
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      ks citronová kůra z 1 kusu citrónu
    • 2
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce tymián čerstvý
    • 1
      lžíce majoránka čerstvá
    • 100
      g celozrnný chléb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve najemno nakrájejte cibuli a česnek . Pak nakrájejte houby na plátky nebo větší kousky. Do kastrolu dejte trochu zeleninového vývaru a cibuli a nechte cibuli povařit doměkka (cibuli můžete nechat zesklovatět na oleji ale správný postup je, podusit cibuli v zelenin. vývaru). Když je cibulka měkká, přidejte ml. koriandr a česnek, a míchejte další 1 minutu. Přidejte houby a vařte na mírném ohni za občasného zamíchání další 3 - 4 miuty. Přidejte zbývající vývar, citr. kůru a petrželku (nebo tymián, nebo majoránku). Duste přikryté 10 minut. Okořeňte podle chuti, přidejte na kostky nakrájený chleba a ihned podávejte, nebo ihned zamrazte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.