Flambované palačinky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • palačinky
    • máslo
    • cukr
    • citronová šťáva
    • pomerančová šťáva (Šťáva nejlépe z vymačkaných čerstvých plodů)
    • griotka
    • hnědý rum
    • šlehačka A kakao (ozdoba)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvičce nejlépe nižší né teflonovou! Rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat, poté přilejeme pomerančovou a citronovou šťávu (pozor prská). Přilejte jen trochu, aby se karamel rozpustil... Nechte směs prohřát, až začne bublat vložte palačinky preložené, aby se Vám tam vešly alespoň 3 palačinky, nechte je takzvaně vykoupat a prohřát.
2
Poté přilejte přes druhou stranu polévkové lžíce do směsi malého panáka griotky (je to jen pro ovonění), nechte prohřát. Po prohřátí přilejte panáka rumu, ale pokud možno zabraňte úplné smíchání se směsí, aby rum mohl začít hořet. Mírně nakloňte ned oheň a rum začne hořet... Kvedlejte pánvičku, aby se smíchala i směs. Prosím buďte od ohně dál, nechte ho úplně vyhořet a podávejte se šlehačkou posypanou kakaem.

Komentáře k receptu

  • Michal
    Michal |

    12. 3. 2012 16:07

    Mohl bych prosím poprosit o gramáže u zadaných surovin?