Finská bábovka- Tiikerikakku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g máslo margarín
    • 4
      dl cukr krystal
    • 6
      dl polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      dl mléko já jsem dala 1 dl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zvlášť rozmixovat máslo. Rozmixovat cukr s vejci do pěny, přidat mléko, prášek do pečiva, mouku. Přidat máslo. Dobře rozmixovat. (Já jsem tam ještě přidala lžíci oleje, protože se mi to zdálo strašně husté). Vylít část do vymazané a moukou vysypané formy. Zbývající část rozmixovat s kakaem. Péct na 175 °C 50-60 minut.
2
Těsto je hustější v porovnání se slovenskou bábovkou, není třeba se toho bát, výsledkem je vláčná bábovka.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    21. 11. 2007 16:14

    ano, bez problemov mixerom.

  • Iva Štádlerová
    Iva Štádlerová |

    13. 9. 2007 10:27

    Opravdu rozmixovat v mixeru?