Expres zdravá zbytková buchta

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cukr 100-250
    • 2
      lžíce jedlá soda 1-2
    • 0,3
      hrnek rostlinný olej
    • 0,5
      l voda
    • kefír
    • 300
      g polohrubá mouka nebo celozrnné pšeničné
    • 300
      g müsli já jsem použila műsli s jogurtem jahodové 150 g sáček - značka Nový věk
    • 1
      ks vejce nebo 1 lžíce Vajahitu
    • 1
      lžíce syrovátka nebo místo vody a syrovátky použijeme 750 ml podmáslí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme všechny sypké ingredience a pak přidáme vše tekuté, dobře promícháme a necháme asi 5 minut odpočinout. Můžeme udělat různé varianty příchutí, například přidáme kakao, nebo kokos, sušené ovoce, rozpustnou kávu, vitakávu,nebo mramorový... Včera jsem pekla a přidala do celého těsta 3 lžíce Vitakávy a část těsta nalila na plech a do zbytku jsem přimíchala kakao.
2
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, já používám velikost 40 cm na 30 cm a buchta je vysoká asi 3 cm. Těsto je celkem řídké, ale tak to má být. Pečeme asi 30-45 minut při 180 °C.
3
Jelikož máme doma ještě od Vánoc čokoládky z adventního kalendáře, tak jsem je naskládala nahoru na těsto, aby pak při krájení byla na každém kousku jedna. Tato buchta vznikla tak, že jsem potřebovala spotřebovat právě to jahodové műsli, syrovátku, Vitakávu a čokoládu. Pokud nemáme ochucené műsli, tak lze použít jemné ovesné vločky.

Komentáře k receptu

  • Jana Davídková
    Jana Davídková |

    8. 3. 2008 16:21

    vyzkousela jsem to s vitakavou,akorat jsem tam dala malo cukru, tak jsem to pocukrovala nakonec, nebyla spatna, jako cerealni buchta k snidani s jogurtem uplne ok

  • Nicole Vaníčková
    Nicole Vaníčková |

    1. 6. 2007 23:53

    Nechápu proč někdo dává za 5 a nenapíše to...sice jsem nezkoušela, ale zní to dobře a dávám za 1 už jen pro snahu a dobrý nápad.

  • Nicole Vaníčková
    Nicole Vaníčková |

    1. 6. 2007 23:43

    Nechápu proč někdo dává za 5 a nenapíše to...sice jsem nezkoušela, ale zní to dobře a dávám za 1 už jen pro snahu a dobrý nápad.

  • PETRA
    PETRA |

    6. 3. 2007 17:45

    No, abych se priznala, pecu docela casto a vzdy se to povede a toto je moje prvni zkusenost, kdy to dopadlo katastrofalne, buchta vypada porad jako by byla matlava, ackoli je hodne sucha, ackoli testo bylo ridke, ted je hodne tezka a tuha. Pridala jsem do casti testa kakao jako na mramorovou babovku ... No, snad je to jen myma rukama

Poslední navštívené:

Abecední seznam: