Domácí vánočka od Landriel

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
80 g mouky, 1/16 mléka, lžičku cukru a kvasnice rozmícháme na kvásek a necháme vykynout.
2
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, kůru, do středu mouky dáme žloutky a vykynutý kvásek. Postupně všechno zamícháme se zbylým mlékem, nakonec přidáme rozinky, oříšky a vlažné máslo.
3
Těsto se musí pořádně vypracovat, nechat zkynout, pak znova propracovat a zase zkynout (asi 3x). Pak rozdělíme na díly a upleteme vánočku, kterou necháme asi půl hodiny kynout (píchám do ní špejle, aby kynula rovně nahoru).
4
Pak vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Zprvu pečeme prudce, potom pomaleji, celkem asi 3/4 hodiny, až je těsto na vytažené špejli upečené.
5
Před dopékáním chráníme povrch vánočky mastným papírem. Z tohohle těsta je buď jedna vánočka nebo dva kulaté mazance.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    21. 12. 2010 14:44

    Dobrý den, v původním receptu je 3/16 l mléka, to je 187.5 ml. Už je opraveno, děkuji za pochopení.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 12. 2010 20:59

    2 litry mléka? To bude určitě nějaký omyl

Další doporučené recepty: