Domácí kakaová zmrzlina

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l smetana
    • 180
      g cukr krupice
    • 10
      ks žloutek
    • mléko
    • 2
      lžíce kakao rozpustné instantní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kakao rozpustíme v trošce mléka (je-li instantní kakao sladké, dáme méně cukru). Smetanu, cukr a žloutky smícháme, metlou našleháme a ve vodní lázni zahříváme až k bodu varu (nevaříme !).
2
Stáhneme z ohně a přecedíme přes nekovové sítko nejlépe do kameninové nádoby, zde necháme hmotu za občasného promíchání vychladnout. Potom mrazíme - nejlépe ve zmrzlinovém strojku.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    27. 6. 2007 14:52

    Jo, jo, Jano z VM, udělám. Už se těším jak doletím z práce. Rychle ušlehám a ještě večer do ní budu vrtat ... to je jasné :)))) A ne sama, to je víc jak jasné :))))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    27. 6. 2007 14:09

    Jano, určitě zmrzlinu vyzkoušejte, u nás jde na dračku, hlavně ta čokoládová. :o)

  • Anonym
    Anonym |

    27. 6. 2007 11:21

    Já mám recept na tzv. nanukový dort. Jsou tam také syrová vejce jaku u Jany z VM. Dělávala jsem to roky, mám to od babičky. Nikdy nám nic nebylo a teď nevím, kvůli těm syrovým vejcím... Paní Jano z VM ten Váš recept musí být super .. je podobný mému ... mám, nemám...asi udělám. Jana

  • Anonym
    Anonym |

    11. 6. 2007 15:59

    Když nemám strojek, stačí dát do kelímků a zmrazit v mrazáku? Jaký je rozdíl?

  • Michal Novák
    Michal Novák |

    11. 6. 2007 15:38

    Moc dobrá stránka. Najdu na ni vše.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    16. 9. 2004 09:09

    mám jiný recept - dobře ušleháme 3 celá vejce se 3 lžícemi cukru moučka. Přidáme 3 velké lžíce kakaa (nebo rozmačkané ovoce, nebo nepřidáme nic). Zvlášť ušleháme jednu šlehačku, opatrně ji zamícháme do ušlehané směsi a dáme v misce zmrazit do mrazničky.Je vynikající a obyčejně ji dělám ze dvou dávek.

  • Jakub Sima
    Jakub Sima |

    18. 5. 2004 06:07

    hm docela ujde