Domáci jahodová zmrzlina II.

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jahody
    • 0,8
      l smetana
    • 180
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody rozmixuj a přeceď pres jemné sítko. Polovinu smetany ušlehej a druhou polovinu polovinu přimichej s jahodovým protlakem a cukrem. Vše spoj dohromady a dej zmrznout.
2
Druhý den vyndej z mrazničky a zmrzlinovou naberačkou vytvoř kopečky. Střídavě prokládej kopečky zmrzliny a zbylé čerstvé jahody do skleněneho pohárku nebo misky. Nakonec můžeš ozdobit oplatkou, popřípadě ještě završit šlehačkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MatějP
    MatějP |

    14. 10. 2010 17:50

    Jahudky to je moje

  • kucharka terka
    kucharka terka |

    16. 10. 2007 10:53

    vubec tam nemusite davat slehacku ani jgurt ale staci kdyz prevarte vodu s pudingovym praskema je to stejne dbre jako se sehackou

  • kucharka terka
    kucharka terka |

    16. 10. 2007 10:52

    vubec tam nemusite davat slehacku ani jgurt ale staci kdyz prevarte vodu s pudingovym praskema je to stejne dbre jako se sehackou

  • Máří
    Máří |

    18. 4. 2007 11:59

    Místo šlehačky lze použít i smetanový nebo plnotučný jogurt, jahody stačí rozmačkat s cukrem - pokud vám nevadí jahodová zrníčka.