Cuketové řízky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celou cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky o šířce 0,5-1 cm, z plátků vykrojíme střed a obalíme jako řízky. Můžeme smažit na pánvi nebo péct v troubě na omaštěném plechu (do zlatova). Je to levné a výborné.
2
Mohu doporučit podávat jak studené, tak teplé. Je výborné řízky namáčet, nebo polít kysanou smetanou. Nebo položit na ukrojený chléb namazaný máslem a položit na cuketový řízek plátek sýra a ozdobit podle chuti.
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Hladká mouka Strouhanka Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    22. 8. 2014 13:08

    Vow, to byla dobrota. Bála jsem se toho,ale nakonec jsem neodolala a udělala je a nelituji. Jedla to i moje tříletá dcerka a to jsme tam měly i trošku česneku ;-) Všem vřele doporučujeme.

  • clovek1
    clovek1 |

    27. 7. 2011 13:53

    Potřít plátky cukety prolisovaným česnekem se solí posipat drceným kmínem a nechat pulhodku odležet poté obalit v trojobalu a výsledek nemá to chybu! ;-) Dávám za 1 :-\

  • Mišule
    Mišule |

    18. 7. 2011 11:32

    Jak vypotit?? :-)

  • leňule
    leňule |

    9. 9. 2005 12:28

    Jakékoli, které máte rádi. U nás vede prolisovaný česnek a sůl, ale použít můžete fakt jakoukoli směs koření - na trhu je jich spousta.

  • Michaela Bernatova
    Michaela Bernatova |

    8. 9. 2005 16:03

    dekuji za radu s korenim, ale jake koreni se na takove rizky hodi? Poradte mi. Dekuji

  • Leňule
    Leňule |

    8. 9. 2005 15:21

    Před obalováním a smažením je lepší plátky okořenit a nechat tak hodinku "vypotit"

  • Ifuška
    Ifuška |

    8. 9. 2005 14:47

    Taky dělám,opravdu chuťově paráda studené i teplé. Já na každé kolečko nasypu jiné koření koření.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: