Čokoládovo-mandlové kytičky - bezlepkové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 300
      g mleté mandle
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky se solí ušleháme na sníh, pak vmícháme všechno ostatní. Namočíme ruce do studené vody a těsto prohněteme. Vyválíme (kolegyně ho vyvaluje na desce podsypané moučkovým cukrem, ale to mi přijde pak šíleně sladké, mně se osvědčilo vyvalování bez cukru mezi dvěma fóliemi) na tloušťkou 3-5 mm. Vykrájíme kytičky a skládáme je na plech s papírem na pečení.
2
Na plechu je necháme 5 hodin v chladu odležet. (Ideální je udělat je večer a nechat v chladu přes noc). Pečeme při 175 °C asi 15 minut. Zdobíme bílou čokoládou.Tohle cukroví je pracnější, ale moc dobré, také mám vyzkoušeno.

Komentáře k receptu

  • Káťa
    Káťa |

    20. 12. 2010 23:33

    Rada bych se zeptala zda mam cokoladu na vareni nastrouhat nebo jak ji mam do testa vlastne vlozit.Dekuji