Chlazená pórková polévka s avokádem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 500
      g pórek
    • 2
      česnek
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 1
      avokádo
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      lžíce koriandr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hlubším rendlíku zahřejeme olej, přidáme pórek a smažíme asi 10 minut (jen do změknutí pórku). Ke konci smažení přidáme k pórku najemno nasekaný česnek. Přilijeme vývar a přivedeme do varu. Rendlík přiklopíme, zmírníme teplotu a vaříme zvolna dalších 5 minut. Poté polévku odstavíme a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme ji dohladka, přelijeme do mísy a dáme vychladit do lednice.
2
Těsně před podáváním si připravíme avokádo. Překrojíme je napůl a vyjemme pecku. vydlabeme dužinu a propasírujeme ji (přes nerezové či nylonové sítko). Avokádové pyré spolus jogurtem, nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou přidáme do polévky. Dosolíme a dopepříme dle chuti.
3
Polévku můžeme podáváme v miskách, kde ji můžeme dozdobit plátky limetky, snítkou koriandru a několika kostkami ledu.
4
Ačkoliv postup přípravy vypadá složitě, polévka je za chvíli uvařená a v horkých dnech náramně osvěží.

Komentáře k receptu

  • Kate
    Kate |

    13. 2. 2011 15:13

    Perfektní! vynechala jsem koryandr i ten bílý jogurt, ono jak se ta polévka rozmixuje, tak je dost hustá i tak...stačí osolit a je fakt dobrá i tak :-) během deseti minut se po ní slehla zem 8-)

  • Marketa
    Marketa |

    20. 6. 2007 06:35

    To zni primo uzasne, brzo vyzkousim!