Buřty na pivu se sýrem a zeleninou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Miliš

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální).
2
Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já dávám ještě tak jeden brambor na jeden buřt na kolečka) a vše nasypeme na buřty a promícháme.
3
Piva použijeme tak 1/3. Smícháme ho s kečupem, podle chuti pepřem, solí a chilli.
4
Lehce promícháme, dáme na sporák, uvedeme k varu a pozvolna dusíme tak 25-35 minut, dokud zelenina nezměkne. Zhruba 5 minut před koncem přidáme nastrouhaný sýr. Občas můžeme promíchat.
5
Ideální příloha je chléb a pivo.

Komentáře k receptu

  • hrgt
    hrgt |

    13. 6. 2011 15:16

    presne tak :)

  • miliš je bůh
    miliš je bůh |

    12. 12. 2010 13:02

    ideální příloha je rum 8-)

  • Petra T.
    Petra T. |

    29. 2. 2008 13:56

    Opravdu skvělé dávám za 1. Jen místo do hrnce jsem to dala do trouby zapékací mísi. A mísu vymazala sádlem a pekla 35 min při 220 stupňu.

  • Miliš
    Miliš |

    23. 1. 2008 22:39

    Na poměr zeleniny kterou jsem nasal je asi ideální tak 8-10 buřtů. Ale to už si každý vychytá podle svého gusta.

  • Miliš
    Miliš |

    23. 1. 2008 22:34

    Ješte lepší je špekáčky naskládat vedle sebe do zapékacího hrnce s pokličkou, okořenit je a lehce opéci na malinkatý množství sádla.Dále již Jen zasypat zeleninou,zalít pivem a v průběhu dušení již nemíchat.Buřty tak nebudou polámané

Poslední navštívené:

Abecední seznam: