Bramborový salát se slaninovým přelivem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory ve slupce
    • 4
      ks vařená vejce
    • 1
      plechovka hrášek
    • 250
      g šunkový salám
    • 1
      sklenice nakládané okurky
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      sklenice majonéza malá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek, jemně nasekaná vajíčka, nahrubo nastrouhaný salám, na jemno pokrájené okurky, (zájemci mohou i cibuli, ale tu já nemůžu). Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme a vypečeme skoro až na škvarky. Pokud se z ní neuvolní dostatek tuku, přidáme dvě lžíce sádla. Rozškvařenou slaninu i s tukem vylijeme do brambor s ostatními ingrediencemi a důkladně promícháme a necháme zchladnout. Posléze přidáme majolku a podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    7. 2. 2006 21:29

    Tučný je, to nepopírám. Taky ho z toho důvodu dělám jen na Vánoce :-)

  • Jarmila Huhulová
    Jarmila Huhulová |

    7. 2. 2006 20:01

    Recept z Kalendáře Frekvence 1, moc tučné, ale dobré

  • Anonym
    Anonym |

    22. 12. 2005 07:47

    Ta slanina se tam vlévá horká?