Bramborové lívanečky s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: SKSandy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce, citronovou kůru tak z jednoho citronu, špetku soli. Důkladně promícháme.
2
Na pánvi na lívanečky rozehřejeme tuk, lžící nabíráme těsto a smažíme dozlatova.
3
Jablka nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou, smícháme se skořicovým cukrem případně i s vanilkovým a na každý lívaneček dáme tak lžičku. S touto směsí jsou takové šťavnaté. Ale dají se samozřejmě ochutit čímkoliv, třeba tvarohem s cukrem a brusinkami (což jsem také vyzkoušela, ale více mi to chutnalo s jablky), nebo třeba borůvkami, jahodami se šlehačkou...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mattt
    mattt |

    13. 4. 2013 20:51

    Jo, byly fajn :-)

  • Mony
    Mony |

    7. 7. 2011 12:44

    byly super :-P

  • Eva Kaňová
    Eva Kaňová |

    25. 6. 2010 16:02

    Moc dobré, chuťově mi přišly lepší než klasický lívance. Ale musela jsem dát více mlíka, alespoň půl litru. A vajíčka jsem dala zvlášť, napřed žloutky a nakonec sníh z bílků. Na ozdobu jsem použila jahodovou marmeládu a tvaroh smíchaný s trochou mlíka, mletým cukrem a skořicovým cukrem. Mňamka.

Abecední seznam: