Bramborka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      l mléko
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g droždí
    • 1
      ks česnek palice
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 1
      snítka kopřiva nebo kontryhel
    • škvarky nebo uzené maso (příp. salám na kostičky)
    • sádlo a mák na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku, mouku, droždí nebo předem připravený kvásek, nadrobno nakrájené bylinky, sádlo, škvarky či uzeninu. Vypracujeme řídké těsto a vlijeme 2-3 cm vrstvu na plech vymazaný sádlem a vysypaný mákem. Necháme vykynout a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 1/2 hodiny.
2
Hned po ztuhnutí povrchu potřeme rozpuštěným sádlem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina1647
    Martina1647 |

    17. 12. 2014 08:51

    Je moc dobrá a kyprá.Povedla se a určitě zopakuji.

  • Eduard Řeháček
    Eduard Řeháček |

    17. 5. 2007 16:54

    jo, to je dobrota

  • Tony
    Tony |

    21. 6. 2006 16:26

    Cely litr mleka ?? Proc ne, kdyz varite pro osmoclennou rodinu ..... jako my !!!

  • Dana Vaňková
    Dana Vaňková |

    19. 6. 2005 08:55

    Ráda bych tuhle dobrotu vyzkoušela. Jen mě trochu překvapuje množství mléka. Opravdu se tam dává celý litr?