Bílkový beránek

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 13
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky, které jsme před přidáním do těsta obalili ve 2 lžících mouky. Zvolna promícháme. Lijeme do vymazané, strouhankou vysypané beránkové formy a zvolna pečeme.
2
Hotového beránka pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Zdobíme mašličkou kolem krku a místo očí vpíchneme dva hřebíčky nebo polevou přilepíme rozinky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    29. 3. 2013 10:47

    Já jsem pekla mazance, do těch žloutky a z bílků, které mně zbyly, upeču tohoto berana. tak můžete udělat obrácený postup než já.

  • 1982Petula
    1982Petula |

    12. 5. 2012 09:47

    Dělala jsem do srnčího hřbetu a jen se po něm zaprášilo. Opravdu výborné těsto!

  • MartikK
    MartikK |

    13. 3. 2011 23:05

    Výborné těsto. Pekla jsem i jako Biskupský chlebíček, politý čokoládou, byla to mňamka.

  • Aninka
    Aninka |

    19. 3. 2008 15:17

    Ten vypadá krásně.

  • aja
    aja |

    6. 4. 2007 08:54

    Může být forma vyspaná i hrubou moukou? děkuji

  • Hela
    Hela |

    30. 3. 2007 20:16

    Na kolik stupňů se peče a jak dlouho - je to do dvoudílné formy?

  • Alina
    Alina |

    28. 3. 2007 19:21

    Je výborný a ze zbylých žloutků dělám žloutkové penízky, recept je také na těchto stránkách. Plněné šlehačkou jsou výborné jako rakvičky

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    28. 3. 2007 12:06

    Ze žloutků můžete udělat třeba vaječný koňak

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    27. 3. 2007 20:59

    Ráda bych ho udělala, ale neporadil by mi někdo, co s tě mi žloutky? Děkuji předem

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    19. 3. 2007 19:16

    Dělám z něj bábovku a loni i beránka, budu dělat určitě znovu byl moc dobrý!

  • kk kk
    kk kk |

    19. 3. 2007 15:23

    je vinikajcí

  • XY
    XY |

    6. 3. 2007 19:04

    Loni jsem ho dělala, byl krásný a hodně dobrý

  • Anonym
    Anonym |

    21. 5. 2005 16:37

    Je to moc těžký

  • Alina
    Alina |

    16. 3. 2005 19:40

    Doporučuji, z tohohle těsta ho dělám a je dlouho vláčný. Je dobrý politý jakoukoliv polevou, vydrží déle

Poslední navštívené:

Abecední seznam: