Bezinkový sirup II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lily9

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      ks černý bez Květenství
    • 5
      l převařená voda studená
    • 5
      kg cukr
    • 5
      ks citronová šťáva
    • 70
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Převaříme 5 litrů vody. Květy krátce opereme pod studenou vodou a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Takto necháme v chladu odležet 12-24 hodin.
2
Šťávu scedíme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, šťávu z citrónů, přivedeme k varu a ihned vypneme. Sirup plníme do skleněných lahví vymytých vroucí vodou. Před uzavřením můžete na povrch sirupu nakapat pár kapek lihu nebo jiného alkoholu, abyste zničili bakterie.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.