• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Anglická ovesná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Anglická ovesná kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická ovesná kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce ovesné vločky
    • 1
      lžíce med
    • 400
      ml mléko
    • 1
      lžička skořice
    • jablka kousky
    • džem dle volby - na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě několik minut, až ovesné vločky pořádně nabobtnají. Na závěr přidáme ještě trochu pokrájených jablek. Dozdobíme džemem.
2
**Pro děti od 3 let.**
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Mléčná ovesná kaše

Mléčná ovesná kaše

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bararich8 | 23. 7. 2013 22:53

    Tak po přidání už bylo vše v pohodě, je výborná;-)

  • bararich8 | 16. 7. 2013 18:24

    Není nějak málo těch vloček? Dala jsem přesně podle receptu a nechce zhoustnout, tak přidávám..

  • newkav
    newkav | 9. 3. 2013 18:04

    Výborné, vždycky se olizuji až za ušima :) Džem nepřidávám, je to dost sladké i bez něj

  • cookham | 21. 12. 2011 16:19

    Jj, je to mňamka. V Anglii tomu říkáme porridge. Jím každý den k snídani ale pouze z mléka a ovesných vloček. Když mám chuť na sladké, do hotového "porridge" přidám vidličkou rozmačkaný banán.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 17:44

    Vynikající! Opravdu velmi dobrý. Doporučuji.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 17:43

    Je to opravdu skvělé. Tento recept si velmi vychvaluji! :-* Je opravdu moc dobrý! Nemá chybu! :-* Doporučuji! <:-)

  • PetrK | 7. 8. 2011 15:53

    Colozrnné výrobky jsou jednoznačně pro zažívání výhodnější a jsou i hodnotnější. Jen pochybuju o tom rozdílu mezi pšeničným a jiným lepkem pro člověka. Pšenice je nezdravější než oves a žito, ale ne kvůli lepku. Pro lidi kteří trpí celiakií nebo jen jejími příznaky i bez poškození střev je jedno jaký je to lepek. Dokonce i oves který sám o sobě lepek neobsahuje není vhodný pro takovéto lidi. Pro děti jsou potraviny s lepkem vhodné cca od 5. měsíce, ale to jen v omezeném množství a iděálně pokud je děcko i kojené - je menší šance na vznik celiakie. Je třeba ale dávat pozor na možné příznaky celiakie. U ročních a starších to není takový drama protože už bývá organismus vůči lepku odolnější, ale pokud se na lepkovou stravu přechází takto později, může být větší riziko vzniku celiakie.

  • dasa | 26. 7. 2011 15:35

    To je nesmysl. To že je celozrnná nevadí-naopak to je zdravé nejen pro děti..pro děti vhodná je od doby co mají trochu zuby, cca od 1 roku, dále by měli jíst jen celozrnné pečivo - NE bílé, a nebo se musí do domácích výrobků z mouky přidávat otruby, ale měli děti vlákninu, jinak budou mít civilizační nemoci jako vy dospělí..A další hlavní výhoda je že není pšeničná. dětem vadí hlavně pšeničný lepek např. z krupicové kaše(protože pšenice byla vyšlechtěna nepřirozeně a není to původní potravina) , vůbec nejhorší jsou instantní kaše, které jsou navíc nepřirozeně upravené-už to není potravina, ale umělá náhražka stravy. Jediné co vadí je skořice, jako každé exotické koření může způsobit alergickou reakci.

  • 13ka | 9. 7. 2011 17:06

    Často dělávám k snídani,výborná záležitost <3

  • papík | 10. 6. 2011 10:54

    Řekla bych že ovesné vločky. A vůbec děti do tří let by neměly jíst celozrnné výrobky.

  • Matěj | 27. 5. 2011 18:03

    je to moc dobré doporučuji to ;-) :-)

  • Andítko | 23. 4. 2011 17:13

    Co je špatného na tomto receptu pro děti?:-\ Med?

  • Katka | 1. 3. 2011 11:12

    Výborné ! Doporučuji

  • Ladia
    Ladia | 22. 1. 2011 23:29

    Pro děti od tří let výše OK :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 12. 2010 14:04

    Mě připadá pro děti ideální.

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:44

    Není pro děti

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ostatní Obiloviny Pro děti Snídaně Děti Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Džem Jablka Med Mléko Ovesné vločky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Fazolková smaženice se žampiony
Fazolková smaženice se…
11
Krémová brokolicová polévka s česnekem
Krémová brokolicová…
10
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
10
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Anglická ovesná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact