1,2,3 - nejlepší dort

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks bílek
    • 6
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao může být i Granko
    • 80
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech všleháme cukr a ušleháme hustou pěnu. Lehce všleháme žloutky, potom vmícháme mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na tři pláty a plníme podle chuti - krémem, pařížskou šlehačkou a podobně.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • monika
    monika |

    8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika
    monika |

    8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika
    monika |

    8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika
    monika |

    8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika
    monika |

    8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • anina
    anina |

    10. 3. 2013 11:20

    pekla jsem,tohle byl první dort,který se mi opravdu povedl.Dělala jsem ho ořechový,místo kakaového a byl to poctivý ,domácí ořechový dort,jak má být.Prášek do pečiva není třeba,když sníh pořádně ušleháte. Žloutky jsem přišlehala jeden po druhém a mouku s ořechama jsem pak jenom přimíchala vařečkou. 8-) 8-) Díky za recept...

  • .
    . |

    27. 2. 2013 11:40

    Bohužel se mi to nepovedlo, myslím si že je potřeba prášek do pečiva a také vědět jak dlouho péci : ))) :-(

  • Michaela
    Michaela |

    18. 11. 2012 09:33

    chtěla bych se zeptat jestli se to vše do sněhu všlehává stále šlehačem nebo jen opatrně vmíchává?? :-[

  • kačka
    kačka |

    15. 7. 2012 19:04

    Povedlo se mi to a to je mi 12 :-P

  • iveta
    iveta |

    17. 2. 2012 20:14

    skusim to taky vypada zeto bude lehky a dobry ! :-\

  • Traminaaaaaaaa
    Traminaaaaaaaa |

    21. 7. 2011 13:37

    Myslím že by mohl být dobrý kdybych ho uměla upéct jsem totiž nešika víte :'( :'( :'( :'( :'(

  • ŠÁRINICE PALice z papírový ulice
    ŠÁRINICE PALice z papírový ulice |

    21. 7. 2011 12:52

    mňam :D mnam

  • čamina
    čamina |

    21. 7. 2011 12:51

    dobrý ale dala bych si víc jsem totiž žrout :-) ;-)

  • johanka
    johanka |

    3. 4. 2011 13:00

    taky jsem vykoušela, moc se povedl, jen jsem pro jistotu přisypala malinko prášku do pečiva :-)

  • Katka
    Katka |

    3. 4. 2011 12:25

    Výbornej recept, dělala sem včera a hned se po ní zaprášilo, takže dneska dělam znova a 2x větší ;-) :-))

  • Di -
    Di - |

    16. 4. 2009 07:06

    Konzervanty a éčka v mouce nebo vejcích???

  • Emil Kokoška
    Emil Kokoška |

    15. 4. 2009 22:33

    Moje babka davala do dorta kozí bobky a prasečí rypák. To pak byla dobrota!

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    15. 4. 2009 21:50

    p.Michal Babka: koukala jsem na tu databázi,na rozdíl od mnoha jiných to nebere tak,že jakékoliv E je nejhorší - už jsem se na netu dočetla i bludy ve stylu kardinogenního účinku kyseliny citronové(jako sůl-citrát-je meziproduktem základní metabolické dráhy našeho těla), jen si myslím,že ty vedlejší účinky jsou v koňských dávkách - nevím o tom,že by se po vitaminu C zvracelo....než mě někdo zdrbe,tak podotýkám,že bych o tom měla něco vědět - už pár let potraviny po chemické stránce studuju:-):-)

  • Michal Babka
    Michal Babka |

    15. 4. 2009 21:13

    Tenhle recept se mi líbí, protože na něj nejsou potřeba suroviny, které obsahují éčka nebo konzervanty. Pro ty, co se taky bojí těchto potvor - našel jsem úplnou databázi všech přidaných látek do potravin (konzervanty a éčka. Je to na www.bezkonzervantu.cz a tam se klikne na databázi éček. Dá se tam vyhledat úplně všechno - podle kódu, podle názvu, podle škodlivosti. No prostě, moc praktická věcička. Dokonce se tam dá stáhnout taková kartička, kterou můžu mít sebou rovnou v obchodě.

  • yfca
    yfca |

    10. 4. 2008 17:13

    Já bych řekla že recept je dobrý jen bych upravila cukr a mouku na 6vajec se dává 200g cukru avšak pozor používá se cukr KRYSTAL moučka podporuje řídnutí což je špatně a mouky se dává 180g když dáváme kakao tak mouky dáme jen 160g a kakaa 20g a vzdy davame klasicke ne granko a pozor mouka se dává HLADKÁ s žloutky a bílky šleháme zvlášť a mouku zamícháváme ručně až nakonec.

  • Lucie Bystroňová
    Lucie Bystroňová |

    20. 9. 2007 10:27

    mohl by tady dyt aj obraz jak to vypada jinak je to slusny

  • Peťula H.
    Peťula H. |

    13. 9. 2007 18:24

    Chystám se mamce k svátku udělat nějaký dort... Bude přes víkend pryč tak chci něco upéct... Kdyby jste měl někdo nějaký tip tak mi napište do pošty dík Péťa

  • Tereza Samiecova
    Tereza Samiecova |

    24. 8. 2007 11:22

    Paní Marcelo, dělala jsem ho podle vašeho návodu, z 5 vajec, ale takhle nízký dort jsem ještě neměla (forma 24cm), už od začátku mi ani nevyběhl, takže se mi nestačil ani zdrcnout jak se mi v 75procentech stává. A to se považuji za jinak zdatnou pekařku.no nic.Zkusím ještě tip paní Di.

  • nikol svatek
    nikol svatek |

    4. 1. 2007 21:01

    cool recept!!!!

  • Marcela Kottová
    Marcela Kottová |

    22. 9. 2006 19:47

    Káťo,přesně tak.do vyššího hrnce dám vejce celá a krystal cukr.dám na mírný oheň a zahřívám.opatrně jen do vlažna a od začátku šlehám.když je to vlažné odstavím a šlehám do úplného zhoustnutí a pak rychle zašlehám mouku po lžících.mouky může být i o trošku méňě podle velikosti vejce.pak by byl korpus příliš tuhý.ale vše je i na zkušenosti pekařky .já hodně peču podle oka ,konzistence a tak jak to vidím.mám to vyzkoušené a našpiní se jen jeden hrnec a jedny metly šlehače.i to je důležité.přeji hodně úspěchu.vanilka

  • Kaťa
    Kaťa |

    10. 9. 2006 20:42

    Marcelo, to tie vajíčka aj s cukrom nahrievaš a šľaháš na ohni, alebo ako? Môžeš to lepie vysvetliť. ďakujem

  • Marcela Kottová
    Marcela Kottová |

    8. 9. 2006 21:10

    Já dávám na 1 vejce 3 dkg cukru písek a 3,5 dkg polohrubé mouky.vejce normální samozřejmě ...ale to je v oku pekařky:o))jinak dám vejce celá a cukr do hrnce na sporák a nahřeju na vlažno a šlehám do zhoustnutí a pak zašlehám mouku po lžících.dám péci do vyhřáté trouby a korpus je nádherný jako peříčko .ted jsem dělala třípatrový svatební a ráda se pochlubím fotkou kdyby někdo chtěl inspiraci .zdraví vanilka

  • Di
    Di |

    7. 9. 2006 16:16

    Pavlo, já ten recept mám od starší paní, která těch dortů a řezů upekla za svůj život už hodně. Klidně vynechte prášek do pečiva a nebojte se zkusit hrubou mouku, já jsem na ni přešla z polohrubé taky. Další fígl je v tom, že šlehám žloutky a bílky zvlášť vždy s polovinou cukru. Pak smíchám obě masy a přidám sypké suroviny.Na formu 24 cm mi bohatě stačí 4 velká vejce, více těsta by vytékalo z formy. Piškotová těsta s tak malých obsahem cukru a mouky jsou spíše na rolády než dorty.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 9. 2006 14:39

    Taky jsem dort vyzkoušela.Piškot je výborný, ale dort mi taky klesl dolů.Jde rozkrojit tak akorát jednou.Zkoušela jsem hned 2, velký a malý a oba dopadly stejně.No, myslím, že se stejně zbaští :-).

  • Pavla Tyrolereova
    Pavla Tyrolereova |

    1. 8. 2006 19:03

    Di, stere diky za "idealni" recept na piskot. Dnes jsem zkusila z 6 vajec v 24 cm dortove forme, dort je naprosto perfektni, vysoky, jde lehce rozkrojit na 3 vrstvy. Delala jsem z velkych vajec, z polohrube mouky a do mouky jsem pridala pul lzicky prasku do peciva. Dulezite je peceni, nekdy spatna teplota muze zkazit i dobry recept. Pekla jsem 40 minut pri 150 stupnich a pak jeste 15 minut pri 190 stupnich. Mohu vsem doporucit, je to opravdu idealni piskot.

  • Di
    Di |

    27. 5. 2006 19:39

    Je to velmi lehké těsto a podle mého názoru stěží může vystačit na dort o třech plátech. Dlouho jsem hledala "ideální" recept na piškotové dortové těsto, až se mi nejlépe osvědčilo to s vyšším obsahem sypkých surovin, hrubou moukou a pískovým cukrem (na 1 vejce 4 dkg mouky, 5 dkg cukru a 1 lžíci horké vody) Lze přidat strouhané oříšky a určitě i kakao, ale je fakt, že upečené těsto po přidání kakaa je vždy o něco nižší.

  • xara
    xara |

    27. 5. 2006 09:41

    Tak jsem ho zkoušela a po upečení byl dort pěkný, ale po chvíli se jakoby "skecl" dolů. Tak nevim, kde jsem udělala chybu, vynechala jsem sice kakao, ale tím by to snad nebylo?