Autor:

Zapékané jahody

Snadné
Ingredience
Jahody 500 g
Vejce 4 ks
Vanilkový cukr
(Balíček)
1 ks
Sušenka 2 ks
Moučkový cukr 5 lžíce
Polohrubá mouka 2,5 lžíce
Zapékané jahody

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Zapékané jahody

Komentáře

  1. Michaela   08.06.2011 | 8:30 | reagovat |

    Včera jsem to s přítelem zkusila udělat. No výsledek nebyl nic moc, dala sem tam sice víc sušenek, ale pořád to bylo málo. Navíc po vyndání z trouby to vypadalo moc hezky, bylo to krásně nadýchané a dneska ráno to nějak spadlo a lepí se to. vůbec nevím proč.

  2. Klára K.   07.06.2011 | 11:41 | reagovat |

    Ešte by ma zaujímalo, či tú zapekaciu misu treba niečim vytrieť. Ďakujem

    1. Ladia   07.06.2011 | 21:08 | reagovat |

      Misky je možno vymazat máslem, ale není to nezbytně nutné :-)

  3. Petra   06.06.2011 | 13:49 | reagovat |

    To zní dobře, ale jaké sušenky????

    1. Simča S.   06.06.2011 | 20:24 | reagovat |

      Nejsem autorka (a Ladia se asi brzy ozve), ale myslím si, že ty sušenky slouží k pohlcení vlhkosti z jahod při pečení, takže asi mohou být Albertky, Bebečka nebo i obyč. piškotky...

      1. Ladia   07.06.2011 | 7:33 | reagovat |

        Jak píše Simča, jakékoliv obyčejné sušenky. ;-)

  4. Karolina Rezkova   18.09.2009 | 14:29 | reagovat |

    No, zni to zaimave. Urcite vyzkousim. Pani Kovarova ma vynikajici recepty. Fakt super :-)

  5. Zdena z JM   28.05.2009 | 12:49 | reagovat |

    Nevyzkoušel jste někdo tenhle recept? Docela mě láká vyzkoušet ho, ale nemám malé zapékací misky. Myslíte, že by to šlo upéct ve velké a pak naporcovat? Asi to nebude za tepla držet moc tvar, ale to by snad až tak nevadilo.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web