Autor:

Zapékané jahody

Snadné
Ingredience
Jahody 500 g
Vejce 4 ks
Vanilkový cukr
(Balíček)
1 ks
Sušenka 2 ks
Moučkový cukr 5 lžíce
Polohrubá mouka 2,5 lžíce
Zapékané jahody

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Zapékané jahody

Komentáře

  1. Michaela   08.06.2011 | 8:30 | reagovat |

    Včera jsem to s přítelem zkusila udělat. No výsledek nebyl nic moc, dala sem tam sice víc sušenek, ale pořád to bylo málo. Navíc po vyndání z trouby to vypadalo moc hezky, bylo to krásně nadýchané a dneska ráno to nějak spadlo a lepí se to. vůbec nevím proč.

  2. Klára K.   07.06.2011 | 11:41 | reagovat |

    Ešte by ma zaujímalo, či tú zapekaciu misu treba niečim vytrieť. Ďakujem

    1. Ladia   07.06.2011 | 21:08 | reagovat |

      Misky je možno vymazat máslem, ale není to nezbytně nutné :-)

  3. Petra   06.06.2011 | 13:49 | reagovat |

    To zní dobře, ale jaké sušenky????

    1. Simča S.   06.06.2011 | 20:24 | reagovat |

      Nejsem autorka (a Ladia se asi brzy ozve), ale myslím si, že ty sušenky slouží k pohlcení vlhkosti z jahod při pečení, takže asi mohou být Albertky, Bebečka nebo i obyč. piškotky...

      1. Ladia   07.06.2011 | 7:33 | reagovat |

        Jak píše Simča, jakékoliv obyčejné sušenky. ;-)

  4. Karolina Rezkova   18.09.2009 | 14:29 | reagovat |

    No, zni to zaimave. Urcite vyzkousim. Pani Kovarova ma vynikajici recepty. Fakt super :-)

  5. Zdena z JM   28.05.2009 | 12:49 | reagovat |

    Nevyzkoušel jste někdo tenhle recept? Docela mě láká vyzkoušet ho, ale nemám malé zapékací misky. Myslíte, že by to šlo upéct ve velké a pak naporcovat? Asi to nebude za tepla držet moc tvar, ale to by snad až tak nevadilo.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web