Zapékané jahody

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jahody
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 2
      ks sušenka
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 2,5
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Michaela
    Michaela |

    8. 6. 2011 08:30

    Včera jsem to s přítelem zkusila udělat. No výsledek nebyl nic moc, dala sem tam sice víc sušenek, ale pořád to bylo málo. Navíc po vyndání z trouby to vypadalo moc hezky, bylo to krásně nadýchané a dneska ráno to nějak spadlo a lepí se to. vůbec nevím proč.

  • Ladia
    Ladia |

    7. 6. 2011 21:08

    Misky je možno vymazat máslem, ale není to nezbytně nutné :-)

  • Klára K.
    Klára K. |

    7. 6. 2011 11:41

    Ešte by ma zaujímalo, či tú zapekaciu misu treba niečim vytrieť. Ďakujem

  • Ladia
    Ladia |

    7. 6. 2011 07:33

    Jak píše Simča, jakékoliv obyčejné sušenky. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 6. 2011 20:24

    Nejsem autorka (a Ladia se asi brzy ozve), ale myslím si, že ty sušenky slouží k pohlcení vlhkosti z jahod při pečení, takže asi mohou být Albertky, Bebečka nebo i obyč. piškotky...

  • Petra
    Petra |

    6. 6. 2011 13:49

    To zní dobře, ale jaké sušenky????

  • Karolina Rezkova
    Karolina Rezkova |

    18. 9. 2009 14:29

    No, zni to zaimave. Urcite vyzkousim. Pani Kovarova ma vynikajici recepty. Fakt super :-)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    28. 5. 2009 12:49

    Nevyzkoušel jste někdo tenhle recept? Docela mě láká vyzkoušet ho, ale nemám malé zapékací misky. Myslíte, že by to šlo upéct ve velké a pak naporcovat? Asi to nebude za tepla držet moc tvar, ale to by snad až tak nevadilo.

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    19. 3. 2009 00:53

    uz aby byly jahody :)

  • Lucka Štefanovie
    Lucka Štefanovie |

    26. 2. 2009 02:24

    muze to být fajnota

  • Marta D.
    Marta D. |

    3. 6. 2007 13:56

    Jdu na to!

  • kuchta
    kuchta |

    3. 7. 2006 21:28

    supr

  • Martina
    Martina |

    26. 6. 2006 15:15

    mňam, to zní dobře, ale jaké sušenky?

  • Adél Černá
    Adél Černá |

    15. 5. 2006 18:20

    posypávám skořicovým cukrem, ňam

  • zzz
    zzz |

    24. 10. 2005 18:32

    vypadá to dobře, no uvidíme...už se na to těšim.

  • Jelena Jansly
    Jelena Jansly |

    21. 2. 2004 20:22

    Tohle je fajn......