Zapékané halušky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • halušky klasicky připravené a uvařené
    • 100
      g sýr gouda
    • 100
      g uzená slanina
    • 400
      ml smetana
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      hrst pažitka
    • 3
      ks cibule
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazaného pekáče uložíme halušky promíchané s olejem. Smetanu rozmícháme s vejci, solí, pepřem, troškou oříšku a zalejeme halušky. Pečeme v troubě při střední teplotě asi 30 min (dokud vejce neztuhnou). Vyškvaříme na kostky nakrájenou slaninku a na ní osmažíme nakrájenou cibuli. Porce halušek přelejeme slaninkou, posypeme sýrem a sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    27. 5. 2009 21:37

    POdobně připravuji těstoviny. Vyzkouším i halušky. :-)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 2. 2006 12:57

    To je pravda,druhý den si dám dušenou zeleninku.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 2. 2006 12:41

    Zdenka, kašlite na tuky a kalórie, pokiaľ sa takto nestravujete denne, nič sa nedeje.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 2. 2006 11:08

    Určitě to bude výborné,ale toho tuku:olej, slanina,smetana.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    14. 2. 2006 10:59

    No Terezko,nestačím polykat.Už teď je to oblíbené.To vidím - pekáč před sebou každý lžíci a urvi co můžeš.:)