Autor:

Zadělávaná slepice

Střední
Porce: 5
Ingredience
Slepice 1 ks
Sůl 1 lžička
Máslo 3 lžíce
Hladká mouka 3 lžíce
Zakysaná smetana 1/4 l
Květák
malý
1 ks
Cibule 1 ks
Muškátový květ 1 špetka
Petrželka 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem ze slepice, dobře povaříme, zalijeme smetanou, okořeníme, vložíme slepici a necháme přejít varem. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla. Květák rozebraný na růžičky uvaříme ve slané vodě a okapaný vložíme do hotového pokrmu. Podáváme s houskovým knedlíikem, noky nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Zadělávaná slepice

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web