Zadělávaná slepice

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepice
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 1
      ks květák malý
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžička petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem ze slepice, dobře povaříme, zalijeme smetanou, okořeníme, vložíme slepici a necháme přejít varem. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla. Květák rozebraný na růžičky uvaříme ve slané vodě a okapaný vložíme do hotového pokrmu. Podáváme s houskovým knedlíikem, noky nebo rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.