Jednoduché kuře (slepice) na paprice

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 26
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1500
      g kuře nebo slepice, cca
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření - kuličky
    • 10
      ks pepř celý - kuličky
    • 300
      g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), cca
    • 1,6
      l voda
    • olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika (můžeme smíchat s troškou pálivé)
    • sůl
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g hladká mouka cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa. Po uvaření maso vyndáme stranou a vývar přecedíme.
2
Drobně pokrájenou cibuli na oleji osmažíme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmažíme. Poté přidáme ještě papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou. Vše povaříme cca 10 minut, za občasného promíchání. Povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme (můžeme i opepřit) a dáme do ní prohřát porce kuřete nebo již jen čisté obrané maso bez kostí.
3
Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem, ale lze podávat i s těstovinami nebo rýží.
4
Pokud máme rádi pikantní omáčky, můžeme sladkou papriku namíchat s pálivou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra Makovská
    Petra Makovská |

    7. 3. 2017 14:52

    Držela jsem se zuby nehty postupu, aby moje kuře na paprice nedopadlo jako to, o které jsem se pokoušela nedávno podle jiného receptu :-X . A POVEDLO SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Děkuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Žanda
    Žanda |

    4. 2. 2017 22:20

    Wow :-*

  • Marie Rychlá
    Marie Rychlá |

    5. 12. 2016 19:24

    Výborná omáčka. Jen jí říkáme na smetaně i když je na paprice :-D

  • zuzana
    zuzana |

    9. 11. 2016 13:18

    byla skvela, dekuji

  • Mishen
    Mishen |

    20. 10. 2016 14:06

    Omacka vyborna, nedala jsem ale zeleninu, protoze jsem ji nemela a taky dobre! :-)

  • Maruska
    Maruska |

    26. 9. 2016 19:14

    Vynikajici. Delam ze stehen.

  • kukučka
    kukučka |

    5. 9. 2016 08:56

    výborná, já dělám ze slepice, vaření trvá dýl, ale stojí to za to

  • Ivana Chebskíá
    Ivana Chebskíá |

    8. 8. 2016 14:04

    Dojedeno :-* a omáčka byla vynikající! Děkuji za recept.

  • Zuzana
    Zuzana |

    4. 5. 2016 06:46

    Výborný recept. Děcka omajdy zbožňují ze všeho nejvíc :D

  • jasom
    jasom |

    27. 4. 2016 08:34

    Super omáčka :-)

  • Kajda
    Kajda |

    23. 3. 2016 19:56

    Mnam :)

  • Alice
    Alice |

    19. 2. 2016 10:40

    Děkuji za recept, omáčka byla výborná a dali jsme si jí s knedlíkama.

  • MJG
    MJG |

    11. 2. 2016 10:36

    Neni nad slepici, to je uplne jina chut jak kure. Uvarim slepici, cast vyvaru pouziju do omacky, ze zbytku je vynikajici polevka, treba s nudlema. <3

  • Petr1331
    Petr1331 |

    11. 2. 2016 02:05

    ....navic do svickove se zelenina rozmixuje.....:-))) jasne, uplna svickova. Prave jsem to dovaril, vyborne, jak jinak! Tedy variantu slepice, ta ma vzdycky vyraznejsi chut, polovinu vyvaru jsem jeste pouzil na slepickovou polivku, tam uz "jaga" ta zelenina snad urazet nebude:-) .V jinem receptu tam davali 2 lzice protlaku, dal jsem take, ale rajcatove pyre Mutti, ktere je naprosto skvele. Super chut. Jeste rajcata, to te jagu klepne, vid? O:-)

  • Saša Pátková
    Saša Pátková |

    3. 2. 2016 12:30

    Děkuji výborný za recept, kuře na paprice bylo výborné <3 . Zeleninu z vývaru bude mít náš Ondrášek zítra k obídku a my si můžeme dát konečně řízek.

  • Hani
    Hani |

    10. 1. 2016 14:16

    Výborná, maso do omáčky dávám taky už bez kostí. Omáčka by kvůli dětem mohla být každý den.

  • Jana
    Jana |

    5. 10. 2015 10:17

    Vařila jsem včera a bylo to výborný.

  • Peterková
    Peterková |

    20. 8. 2015 08:07

    Stará dobrá klasika :-) nikdy nezklame.

  • Laura
    Laura |

    30. 5. 2015 22:09

    Bylo to výborný a naprosto jednoduchý :-* * Jag asi radši poctivý masox místo poctivého vývaru :-D

  • Jana
    Jana |

    17. 5. 2015 09:56

    Výborná omáčka, dnes dojídáme :)

  • Hana Káňová
    Hana Káňová |

    9. 4. 2015 16:20

    Omáčka byla skvělá. Vývar byl silný a výborný, tak omáčka ani nemohla jinak než dobře dopadnout.

  • Hana Káňová
    Hana Káňová |

    8. 4. 2015 06:01

    Nejdříve bych použila mozek a až potom bych se veřejnosti svěřila s vlastním názorem. Od kdy se dává do svíčkové paprika a kde se píše o klasické slípce? Dneska recept vyzkouším a pak napíšu jak nám omáčka chutnala.

  • jag
    jag |

    26. 3. 2015 12:06

    zelenina nemá v klasické slepici na paprice co dělat - tohle je zmrvená svíčková /slípka/ :-P

  • patrik
    patrik |

    25. 2. 2015 18:45

    dobrota

  • Leona
    Leona |

    11. 1. 2015 09:43

    Mooooc dobrá. :-*

  • Evka
    Evka |

    7. 12. 2014 20:41

    Fantastiká omajda :p

  • Mirka Pokorná
    Mirka Pokorná |

    26. 6. 2014 11:21

    Moje první kuře na paprice se povedlo na výbornou, moc díky za recept. Určitě si ho brzo zopáknu.