Autor:

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Kuře
nebo slepice, cca
1500 g
Bobkový list 1 ks
Nové koření
- kuličky
6 ks
Pepř celý
- kuličky
10 ks
Kořenová zelenina
(mrkev, celer, petržel), cca
300 g
Voda 1,6 l
Olej  
Cibule
větší
1 ks
Mletá sladká paprika
(můžeme smíchat s troškou pálivé)
2 lžíce
Sůl  
Smetana ke šlehání 200 ml
Hladká mouka
cca
100 g
Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Postup přípravy:

Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa. Po uvaření maso vyndáme stranou a vývar přecedíme.

Drobně pokrájenou cibuli na oleji osmažíme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmažíme. Poté přidáme ještě papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou. Vše povaříme cca 10 minut, za občasného promíchání. Povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme (můžeme i opepřit) a dáme do ní prohřát porce kuřete nebo již jen čisté obrané maso bez kostí.

Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem, ale lze podávat i s těstovinami nebo rýží.

Pokud máme rádi pikantní omáčky, můžeme sladkou papriku namíchat s pálivou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 38 x
1
4.89 38 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 38x)
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Komentáře

  1. zuzana   09.11.2016 | 13:18 | reagovat | závadný

    byla skvela, dekuji

  2. Mishen   20.10.2016 | 14:06 | reagovat | závadný

    Omacka vyborna, nedala jsem ale zeleninu, protoze jsem ji nemela a taky dobre! :-)

  3. Maruska   26.09.2016 | 19:14 | reagovat | závadný

    Vynikajici. Delam ze stehen.

  4. kukučka   05.09.2016 | 8:56 | reagovat | závadný

    výborná, já dělám ze slepice, vaření trvá dýl, ale stojí to za to

  5. Ivana Chebskíá   08.08.2016 | 14:04 | reagovat | závadný

    Dojedeno :-* a omáčka byla vynikající! Děkuji za recept.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web