Autor:

Slovenské buchtičky

Obtížné
těsto
Droždí 20 g
Mléko 150 ml
Cukr krupice 100 g
Hladká mouka 300 g
Sůl  
Vanilkový cukr
Vejce
Máslo 50 g
náplň
Sušené švestky 200 g
Povidla 1 kelímek
Skořice  
na obalení
Med 50 g
Mák mletý 100 g
Moučkový cukr 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 40 minut.

Švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout, trochu pokrájíme, smícháme se skořicí a povidly. Pokud jsou povidla příliš hustá, naředíme je trochou mléka. Po vykynutí uděláme z těsta váleček a nakrájíme cca 35 kousků, každý rozválíme na placičku a naplníme.

Zabalíme a potřeme máslem a necháme ještě 15 min. kynout. Pečeme při 180 °C 20 minut. Když buchtičky vychladnou, potíráme je medem svařeným s 50 ml vody a obalíme ve směsi máku s moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Slovenské buchtičky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web