Slovenské buchtičky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 20
      g droždí
    • 150
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      g hladká mouka
    • sůl
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      vejce
    • 50
      g máslo
  • náplň
    • 200
      g sušené švestky
    • 1
      kelímek povidla
    • skořice
  • na obalení
    • 50
      g med
    • 100
      g mák mletý
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 40 minut.
2
Švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout, trochu pokrájíme, smícháme se skořicí a povidly. Pokud jsou povidla příliš hustá, naředíme je trochou mléka. Po vykynutí uděláme z těsta váleček a nakrájíme cca 35 kousků, každý rozválíme na placičku a naplníme.
3
Zabalíme a potřeme máslem a necháme ještě 15 min. kynout. Pečeme při 180 °C 20 minut. Když buchtičky vychladnou, potíráme je medem svařeným s 50 ml vody a obalíme ve směsi máku s moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.