Autor:

Nekynuté buchtičky od Milči

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Mléko 1/4 l
Cukr 12 kostka
Droždí 50 g
Sůl  
Žloutek
2-3
3 ks
Rostlinný olej 1 sklenice
Nekynuté buchtičky od Milči

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se zpracuje v těsto.
Dělají se kuličky, asi jako noky do polévky, a dávají se na vymaštěný plech. Malou skleničkou se dělají důlky a ty se plní různými náplněmi (tvaroh, jablka, mák, džem nebo povidla.) Nakonec se potřou rozšlehaným vejcem. Kdo chce může na ně udělat drobenku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.4 15 5 1
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Nekynuté buchtičky od Milči

Komentáře

  1. jmuell1   10.11.2012 | 11:52 | reagovat |

    Tak jsem pekla podle receptu znovu. Ne koláčky, ne buchtičky, ale takové pletené šátečky! Těsto je opravdu výborné a vlastně univerzální. Velice ho doporučuji i pro začátečníky. Jen nedávám přesně 50g droždí, ale 1 kostku (42g). A vůbec to nevadí. A podle hustoty těsta jedoduše trošku mouky přidám nebo nepřidám. ;-)
    Ještě jednou tedy velké díky za super receptík! :-*

  2. jmuell1   26.05.2012 | 23:58 | reagovat |

    Příště sice o kousek víc osladím, ale jinak je to prvotřídní! S těstem se skvěle pracuje. Nedávala jsem koláčky na vymazaný plech, ale na pečící papír, takže mi pěkně držely prsty vymačkaný tvar! A žádná náplň nevytekla! Ale i bez drobenky jsou opravdu výborné!

  3. Lucie-Trpkosova   18.01.2011 | 9:16 | reagovat |

    Výborné.

  4. Hanah   17.01.2011 | 9:27 | reagovat |

    O víkendu jsem je upekla rodině a jen se po nich zaprášilo, jsou výborné. S těstem se dobře pracuje, po upečení jsou nadýchané. Doporučuji.

  5. 6Verunka 6   23.04.2009 | 11:39 | reagovat |

    Nejsem začátečnice, ale už jsem dělala lepší. Jakmile jsem udělala dolíček na náplň, tak za moment se stáhl, náplň vytékala. Takže druhý plech jsem dělala klasické šátečky. Pro příště mě to odradilo, abych zkoušela dělat buchtičky, kde se náplň dává jen nahoru, bez uzavírání těsta. Chutově dobré.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web