Sečuánská polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks čínské houby sušené
    • 25
      g rýžové nudle
    • 1.5
      l drůbeží vývar
    • 100
      g kuřecí maso pokrájené
    • 225
      g bambusové výhonky
    • 2
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 2
      stroužek česnek nadrobno nasekané
    • 1
      ks bílek ušlehaný
    • 0.5
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička sezamový olej
    • 3
      ks jarní cibulka nasekaná na drobno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čínské houby namočíme na 30 minut do horké vody, vodu slijeme a houby nakrájíme nadrobno. Nudle namáčíme 20 minut ve studené vodě, slijeme a nakrájíme na kratší kousky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme houby, maso, bambusové výhonky, zázvor, česnek a nudle. Zmírníme oheň, přikryjeme a pomalu vaříme 4 minuty. Poté tenkým pramínkem za stálého míchání přidáme bílek. Odstavíme hrnec z ohně, přidáme zbylé přísady, trochu cibulky necháme na ozdobu. Dochutíme solí a pepřem.
Zařazení: Polévky