Autor:

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Ingredience
Voda 2 l
Sádlo 1 lžíce
Mleté maso 250 g
Cibule 1 ks
Veka 4 plátek
Vejce 2 ks
Brambory 2 ks
Rýže 2 lžíce
Rajče 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Saturejka 1 ks
Petržel 1 ks
Bílý jogurt
selský
1 kelímek
Podravka 1 lžička
Hladká mouka
na obalení knedlíčků
1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce.

Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a rýži, vaříme 15 minut. Potom přidáme rajčata a lžičku podravky. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme.

Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo

Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Reklama
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Komentáře

  1. Janaso   03.11.2012 | 16:43 | reagovat | závadný

    Vynikající polévka, u nás sklidila ohromný úspěch.

  2. Iwetta Krumova   04.01.2010 | 22:12 | reagovat | závadný

    supa topčeta dobrá bulharská polévka jen ta podravka se tam nedává :o)) jinak velmi chutná polévka i pro ty co na polévky zrovna nejsou

  3. Angelina Koudelková   30.12.2009 | 20:00 | reagovat | závadný

    Polévka je výborná, dávám 1. - dělám ji pravidelně a všude sklízím chválu :).

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web