Autor:

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Ingredience
Voda 2 l
Sádlo 1 lžíce
Mleté maso 250 g
Cibule 1 ks
Veka 4 plátek
Vejce 2 ks
Brambory 2 ks
Rýže 2 lžíce
Rajče 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Saturejka 1 ks
Petržel 1 ks
Bílý jogurt
selský
1 kelímek
Podravka 1 lžička
Hladká mouka
na obalení knedlíčků
1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce.

Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a rýži, vaříme 15 minut. Potom přidáme rajčata a lžičku podravky. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme.

Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo

Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Komentáře

  1. Janaso   03.11.2012 | 16:43 | reagovat |

    Vynikající polévka, u nás sklidila ohromný úspěch.

  2. Iwetta Krumova   04.01.2010 | 22:12 | reagovat |

    supa topčeta dobrá bulharská polévka jen ta podravka se tam nedává :o)) jinak velmi chutná polévka i pro ty co na polévky zrovna nejsou

  3. Angelina Koudelková   30.12.2009 | 20:00 | reagovat |

    Polévka je výborná, dávám 1. - dělám ji pravidelně a všude sklízím chválu :).

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web