Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l voda
    • 1
      lžíce sádlo
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 4
      plátek veka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks brambory
    • 2
      lžíce rýže
    • 1
      ks rajče
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks saturejka
    • 1
      ks petržel
    • 1
      kelímek bílý jogurt selský
    • 1
      lžička podravka
    • 1
      hrst hladká mouka na obalení knedlíčků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce.
2
Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a rýži, vaříme 15 minut. Potom přidáme rajčata a lžičku podravky. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme.
3
Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo
4
Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    3. 11. 2012 16:43

    Vynikající polévka, u nás sklidila ohromný úspěch.

  • Iwetta Krumova
    Iwetta Krumova |

    4. 1. 2010 22:12

    supa topčeta dobrá bulharská polévka jen ta podravka se tam nedává :o)) jinak velmi chutná polévka i pro ty co na polévky zrovna nejsou

  • Angelina Koudelková
    Angelina Koudelková |

    30. 12. 2009 20:00

    Polévka je výborná, dávám 1. - dělám ji pravidelně a všude sklízím chválu :).