Rizoto II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
35 minut
4
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 200
      g rýže
    • sůl
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g řapíkatý celer
    • olej
    • 125
      ml vývar
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje za stálého míchání opražíme propláchlou rýži, zalijeme vodou tak, aby se její výška nad rýží rovnala výšce rýže a přikryté dusíme (malý plamen a po vsáknutí vody nechat přikryté stát alespoň 20 minut).
2
Na oleji opražíme na kostky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer a 5 min opékáme. Zalijeme vývarem a dusíme, dokud maso obsahuje tekutinu. Ochutíme omáčkou a pepřem, přimícháme zlehka rýži, osolíme.
3
Pokud chceme trochu luxusnejší rizoto, můžeme přidat před koncem dušení masa 150 g sterilovaných bambusových výhonků. Jen na 5 min.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Tadeáš Butta
    Tadeáš Butta |

    19. 9. 2007 18:30

    Supr jídlo, který zvládne i chlap :-) místo bambusových výhonků jsem přidal celou čínskou směs a je to fakt pecka!

  • jana
    jana |

    17. 2. 2006 07:38

    jednoduche,rychle-mnamka