Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
1 1 5
Autor:

Kuřecí rizoto

45 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 400 g
Mrkev
velká
2 ks
Petržel 2 ks
Celer
malý, nebo jen 1/2 nebo 1/4 dle velikosti
1 ks
Mražený hrášek
dle chuti
2 hrst
Cibule 1 ks
Instantní jíška 1 hrst
Sůl  
Olej  
Sýr
dle chuti
 
Rýže ve varném sáčku 2 ks
Kuřecí rizoto

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Drůbeží

Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Já většinou kombinuji prsní a stehenní řízky, protože samotné prsní řízky jsou moc suché. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.

Než se maso dovaří dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.

Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer. Na pánvi (já používám hlubokou pánev WOK, kde se vše krásně míchá a nic vám z ní nevypadává) rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.

Rizoto na talíři sypeme strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Rizoto s červenými krevetami Krémové rizoto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí rizoto

Komentáře

  1. mcernosek   20.07.2013 | 13:23 | reagovat | závadný

    Příště musím dát více soli, posolená rýže a zlehka vývar nestačí. Když se do rizota dá jenom jedna petržel vůbec to ničemu neuškodí. Parádní recept, mě uvaření trvalo i s nachystáním 2,5h

  2. kuchařka   09.02.2013 | 16:07 | reagovat | závadný

    Souhlasím s komentářem Michelle. Používat prsní řízky na rizoto mi přijde jako plýtvání, a navíc se obávám, že takto uvařené rizoto bude dost suché (když odhlédneme od toho, že rizoto v tomto provedení není vlastně žádné rizoto, ale rýže s masem a se zeleninou). Levnější (a dle mého názoru chutnější) varianta? Stehna z kuřete upéct, prsní řízky osmažit v trojobalu nebo přírodně, zbytek uvařit, obrat, ve vývaru uvařit rýži, do té pak spolu se zeleninou přidat obrané maso. A máme tři jídla z jednoho kuřete :-)

  3. Monika M.   26.10.2012 | 22:02 | reagovat | závadný

    no,já budu dělat taky kuřecí rizoto,
    ale přidám k němu trochu kuřecí játry jak na chuť
    tak na barvu.Tak jsm moooc zvědava,jaké to bude.
    Samozřejmě tam bude i hrášek,kukuřice a paprika
    a nakonec strouhaný sýr.Tak drže palce ;-)

  4. Dáša Kunkelová   18.02.2012 | 13:06 | reagovat | závadný

    Výborné rizoto, díky za recept :-)

  5. michelle   04.02.2012 | 19:50 | reagovat | závadný

    Co takhle uvařit rýži v tom vývaru? Já to tak dělám celý život. Jo teď jsem si přečetla recept ještě jednou, v životě bych nedělala rizoto z prsních řízků či stehen ( myslím, že rizoto je jídlo, které se dá dělat na spoustu variant levných) a ostatní maso se dá použít daleko účelněji. Dělám ho pouze ze zbytků po odstranění kvalitního masa. Páteř, kterou samozřejmě nejíme a to co se mi nehodí uvařím oberu a vložím do rizota ( já to ještě před tím orestuji na cibulce) . V životě jsem nezahušťovala rizoto jíškou ! Pa

    1. Petra   07.05.2012 | 17:20 | reagovat | závadný

      Já si klíďo prsní řízek na rizoto koupím a tu část kolem páteře dávám na polívku. Jíšku bych taky vynechala, ale to záleží na chuti a u mě jde hlavně o inspiraci na dobré jídlo a tohle dobré bude, když si to trochu upravím podle našich jazíčků.Pa

    2. Misa   30.11.2012 | 11:44 | reagovat | závadný

      ja bych rekla ze Kureci neni tak spatny sajmorzejme ze ne z prsnich rizku ty jsou drahy ale stehna nebo kridla to je ta nejlevnejsi varianta,kterou znam :D nebo ty znas levnejsi maso?Michelle?
      :-D :-D :-D

    3. zdeněk   09.12.2012 | 9:54 | reagovat | závadný

      máte pravdu Dášo,
      ten kdo to píše, tak by si měl udělat kurs vaření, stejně jako Lenka Kořínková.
      Rýže je nejlepší udušená v základu rizota!

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X