Autor:

Kuřecí rizoto

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 400 g
Mrkev
velká
2 ks
Petržel 2 ks
Celer
malý, nebo jen 1/2 nebo 1/4 dle velikosti
1 ks
Mražený hrášek
dle chuti
2 hrst
Cibule 1 ks
Instantní jíška 1 hrst
Sůl  
Olej  
Sýr
dle chuti
 
Rýže ve varném sáčku 2 ks
Kuřecí rizoto

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Drůbeží

Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Já většinou kombinuji prsní a stehenní řízky, protože samotné prsní řízky jsou moc suché. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.

Než se maso dovaří dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.

Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer. Na pánvi (já používám hlubokou pánev WOK, kde se vše krásně míchá a nic vám z ní nevypadává) rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.

Rizoto na talíři sypeme strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí rizoto

Komentáře

  1. lu anne   07.11.2016 | 20:46 | reagovat |

    uz jen ta jiska me odradila a celej recept zni nesmyslne a zdlouhave, jiska do rizzota je troche moc

  2. mcernosek   20.07.2013 | 13:23 | reagovat |

    Příště musím dát více soli, posolená rýže a zlehka vývar nestačí. Když se do rizota dá jenom jedna petržel vůbec to ničemu neuškodí. Parádní recept, mě uvaření trvalo i s nachystáním 2,5h

  3. kuchařka   09.02.2013 | 16:07 | reagovat |

    Souhlasím s komentářem Michelle. Používat prsní řízky na rizoto mi přijde jako plýtvání, a navíc se obávám, že takto uvařené rizoto bude dost suché (když odhlédneme od toho, že rizoto v tomto provedení není vlastně žádné rizoto, ale rýže s masem a se zeleninou). Levnější (a dle mého názoru chutnější) varianta? Stehna z kuřete upéct, prsní řízky osmažit v trojobalu nebo přírodně, zbytek uvařit, obrat, ve vývaru uvařit rýži, do té pak spolu se zeleninou přidat obrané maso. A máme tři jídla z jednoho kuřete :-)

  4. Monika M.   26.10.2012 | 22:02 | reagovat |

    no,já budu dělat taky kuřecí rizoto,
    ale přidám k němu trochu kuřecí játry jak na chuť
    tak na barvu.Tak jsm moooc zvědava,jaké to bude.
    Samozřejmě tam bude i hrášek,kukuřice a paprika
    a nakonec strouhaný sýr.Tak drže palce ;-)

  5. Dáša Kunkelová   18.02.2012 | 13:06 | reagovat |

    Výborné rizoto, díky za recept :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web