Kuřecí roláda

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 9
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 40
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g šunka
    • 80
      g slanina
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g mražený hrášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom je neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Plát masa s kůží osolíme, poklademe plátky slaniny a šunky, potřeme je řídkými míchanými vejci, posypeme je hráškem a pevně stočíme v roládu. Omotáme ji bílou nití, povrch osolíme a upečeme na zbylém másle. Vhodná příloha jsou vařené brambory a zeleninový salát. Roládu můžeme také podávat studenou, nakrájenou na tenké plátky.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la kokot
    la kokot |

    25. 3. 2017 15:00

    ahahahahaha :'(

  • Standa
    Standa |

    6. 11. 2016 08:35

    JESTLY JSTE TAM DAL VAJICKO SIROVE TAK TO JE JASNE.dAVA SE TAM UVARENE NA TVRDO A NAKRAJENE NA KOLECKA :-( ;-) :-P

  • Bohuslav Starý
    Bohuslav Starý |

    28. 10. 2016 11:02

    Kterej jantar jsem dal takhle chudý recept? Vajíčko všude vyteklo a roláda bez chuti. Vážně díky :-X

  • vera10
    vera10 |

    12. 1. 2014 09:13

    Já dělám roládu z kuřecích prsních řízků.Rˇízkz nakrájím na plátky,lehce naklepu a naskládám vedle sebe na alobal. Mezery doplním odkrojky a zbytky masa.Osolím,opepřím,pokladu šunkou, smaženými vejci se žampiony.Pomocí alobalu zaroluji,konce alobalu zahnu. Peču na troše vody mezi dvěma pekáči 1 hodinu. nechám zchladnout , sundám alobal , posypu roládu grilovacím kořením, přidám máslo trochu podliji a vtroubě dodělám barvu. Odpadne vykoštˇování kuřete.

  • fantom
    fantom |

    11. 2. 2012 09:54

    koupil jsem roládu jak se dělá dlouho děkuji O:-)

  • helena
    helena |

    9. 3. 2011 12:30

    jaka je doba peceni rolady =-O

  • LEPEŠKOVÁ JARMILKA
    LEPEŠKOVÁ JARMILKA |

    17. 1. 2011 10:56

    jebaně vam do pusi :-| nic moc sami gadžovsky šmeci

  • BlankaMel
    BlankaMel |

    2. 11. 2010 14:30

    HRAČKA to byla a DOBROTA také MŇAM,MŇAM,MŇAM <3

  • jarmila
    jarmila |

    31. 10. 2010 19:49

    tnavlékám jído sitky, kterou kupuji v řeznických potřebách, nemusí se motat provázkem a krásně drží , je pevně stažená.

  • BlankaMel
    BlankaMel |

    27. 10. 2010 12:18

    Perfektní, ten jsem hledala,takový léta dělala moje maminka a potřebovala jsem najít recept a konečně našla SUPER, hned zítra ho vyzkouším, akorát se bojím vykoštění kuřete, ale popisujete krok za krokem, tak to bude, doufám, hračka:-)

  • Jindra
    Jindra |

    23. 10. 2010 19:04

    do míchaných vajec přidám trochu nastrouhaného tvrdého sýru.

  • vanda jašková
    vanda jašková |

    19. 3. 2010 13:56

    Já na plát masa položím kolečka šunky nebo slaniny, pak rozetřu vrstvu míchaných vajíček(cca3) do kterých přimíchám buď hrášek, nebo kousky červené syrové papriky.Na to položím nožičku párku a maso zavinu. Používala jsem bílou nit na omotání, ale teď jsem objevila od Tescomy ůžasnou věc, jsou to silikonové gumičky, kterými roládu krásně omotáte. Po upečení se lehce sundají, nepřipečou se a můžete je používat stále. Nakrájená roláda vypadá pěkně s kolečkem párku uprostřed.

  • Danuše Chudárková
    Danuše Chudárková |

    9. 10. 2007 12:29

    Zkuste místo vajec udělat do rolády omeletu.Může být i s hráškem,šunkou,pórkem a podobně.A výborně se do rolády zamotává.

  • Nikol Nováková
    Nikol Nováková |

    18. 4. 2005 12:58

    Já dělám roládu hlavně to plnění uplně jinak.Je to jednoduché a nikdy se mi nestalo,že by mi nápln vypadávala.2litrovou petlahev odříznu spodek do té vsunu zabalené maso s nádivkou.V lékárně koupím sitku tkzv. urban většinou na loket,zbyde mi na 2až3rolády.Navléknu na pet lahev na konci zavážu režnou nití a roládu do toho vsunu na konci zase zavážu.Opeču a sundám.Dále peču už bez sítky.

  • Di
    Di |

    17. 4. 2005 12:20

    Před léty jsem dělala roládu poprvé podle podobného receptu. Vajíčka a hrášek strašně klouzaly a byly všude. Od té doby dávám jen pevné náplně: plátky uzeniny, sýra, uvařených vajíček, celou klobásu i ochucené mleté maso (to už se balí lépe). Senzační je studená roláda s vepřovými jazyky podle Frekvence 1.

  • Lucie Davidova
    Lucie Davidova |

    15. 4. 2005 03:00

    Chci se zeptat jestli vam taky ta vajicka vytikaji z rolady. Nejak se mi to nedari.

  • natassam
    natassam |

    26. 12. 2004 08:31

    Přidávám ještě houby,trochu nastrouhaného sýra-mám nejraději Nivu, ale může být i cihla,namísto šunky dávám moravské uzené nebo jiné uzené a také plátky lisované anglické slaniny.

  • abu
    abu |

    18. 11. 2004 16:45

    Anebo můžeme roládu přímo koupit v obchodě a naplnit si ji. Doporučuji ovázat tenkým provázkem, lepší než nití, po upečení se lépe rozmotává.

  • michal cap
    michal cap |

    17. 11. 2004 03:14

    dekuji moc za recept uz se tesim v sobotu na obet dik moc