Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 79x
1- 1 5
Autor:

Lehký tvarohový koláč

Středně obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 1 hrnek
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Hera 125 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Meruňkový džem
nebo rybízový
 
náplň
Měkký tvaroh 2 kostka
Mléko
1 a půl
1 hrnek
Rostlinný olej 1/4 hrnek
Vejce 1 ks
Vanilkový pudink 1 balíček
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Lehký tvarohový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále nebo v robotu. Těsto namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané koláčové formy nebo pekáčku (těsto namačkáme částečně i na strany formy cca do výše 1,5 cm).

Potřeme zavařeninou a na to rozetřeme umixovanou tvarohovou náplň. Urovnáme a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160 °C. Koláč necháme vychladit a pak teprve krájíme na řezy. Na náplň všechny suroviny rozmixujeme nebo rozšleháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 79x)
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Lehký tvarohový koláč

Komentáře

  1. Maky   23.10.2013 | 16:53 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept,je výborný!Nedávala jsem zavařeninu,jen tvarohovou směs "vylepšenou" o rozinky namočené v rumu a poloviční dávku cukru se sáčkem vanilkového cukru.Už jsem si vše opsala do svého receptáře! :-)

  2. páty   30.03.2013 | 21:20 | reagovat | závadný

    výbornej :-)

  3. Jana   13.03.2013 | 13:00 | reagovat | závadný

    Dělám ho často, jednoduchej a fakt výbornej. Dobrá cukrárna by se za něj nemusela stydět. A to myslím jako lichotku!

  4. Aja   30.01.2013 | 18:45 | reagovat | závadný

    Tak jsem taky vyzkoušela, příště možná dám dvojitou dávku těsta na jednu dávku náplně a použiji větší pekáček, takhle jsem měla tenkou vrstvu toho mňamózního těsta dole a na tom nepřiměřeně velkou vrstvu náplně (mimochodem taky skvělá -dělala jsem v kulaté koláčové formě :)) Jinak je moc výborný, akorát doporučuju dělat ho den předem - samozřejmě že jsme se na to vrhli hned po upečení, ale ten zbytek druhý den, to byla teprv lahoda!!! :) <3 A možná trochu méně mléka než jeden hrnek do náplně, lépe se pak bude krájet, ale to vyzkouším příště :))))

  5. Kačka   19.01.2013 | 20:44 | reagovat | závadný

    ...nevěda co upéci, narazila jsem na tento recept...když jsem koláč dávala do trouby, nebyla jsem si úplně jistá, ale výsledek byl báječný - na oko i na chuť. Moc děkuji autorce, už ho mám v receptáři ;-) :-*

1 2 3 4 ... 6 ... 12 ... 17 ... 22 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X