Poleva z "ledových kaštanů"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Berča

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce ztužený tuk
    • 1
      ks čokoládová tyčinka Ledové kaštany

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vodní lázni rozpůstíme tyčinku s 1 polévkovou lžící tuku. Vznikne vynikající čokoládová poleva, která zaručeně utuhne a lehce se rozetírá i do tenké vrstvy.
2
Používám na bábovky, řezy, cukroví i s ní vyliji kelímky do kterých dávám tvarohový krém, který dávám do mrazáku. Děti pak mají nanuk.
Zařazení: Přílohy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anna
    anna |

    18. 12. 2012 15:50

    děkuji za recept, mohu se zeptat, zda je poleva ztuhne i když se použije máslo? Lze jí použít na vánoční cukroví?

  • Eva
    Eva |

    21. 6. 2012 10:57

    Dělám také polevu z ledových kaštanů. Akorát místo ztuženého tuku dávám máslo. Přijde mi to chutnější. Poleva je opravdu výborná.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 12:59

    Souhlasím s paní Maršálkovou. Ale myslím že by to mohlo být dobré! :-)

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    31. 1. 2007 14:09

    paní Bereniko před tím, než vylijete kelímky tou polevou (na zmrzlinu), vymašťujete je něčím? Nepopraská ta poleva, když se už hotová zmrzlina vyndavá z kelímku? a mohla byste ještě napsat recept na ten tvarohový krém? díky

  • Jitka Valehrachova
    Jitka Valehrachova |

    5. 12. 2004 23:46

    Vyborny a rychly napad, navic vynikajici chuti!!! Diky!