Autor:

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
(vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté)
750 g
Žemle 4 ks
Worcestrová omáčka 3 lžička
Olej
(několik kapek na potření)
 
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule
(dle chuti)
 
Rajčata
(dle chuti)
 
Salát
(dle chuti)
 
Plátkový sýr
(dle chuti)
 
Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi.
Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.

Know-how: Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2
4 8 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Komentáře

  1. Zdenál   30.06.2015 | 12:18 | reagovat |

    Používám hovězí krk, je to opravdu ideální maso na burgery (mletí 6mm). Koření dávám jen sůl (dává se 2% váhy masa), pepř a worchester. Jako sýr používejte určitě čedar, protože má velmi výraznou chuť ...třeba eidam tam nejde moc cítit a dá se říct, že je tam zbytečnej :) Bulky je vhodné opéct na vnitřní straně, aby tolik nenasakovaly a spodní potírám tatarkou+hořčice, na horní dávám tatarku a kečup (všeho s mírou, aby to nepřebíjelo ostatní chutě). Jako zeleninu si připravuji mix cibule a ledového salátu (nad i pod maso). jako bonus si můžete osmahnou cibuli se slaninou ;)

  2. zsn   30.12.2014 | 22:51 | reagovat |

    Bože, to je orgasmus! 8-) O:-)

  3. penzionalenka   08.10.2014 | 9:16 | reagovat |

    Nádherná fotka, výborná chuť!

  4. LukasKoprnicky   24.02.2013 | 15:03 | reagovat |

    Výborný!!!

  5. OBO   12.12.2012 | 19:23 | reagovat |

    Burger super, worchester dá masu příjemný neagresivní nádech. K hovězímu jsem přidal malinko bůčku, maso má potom víc šťávy. Nakonec jsem maso lehce potřel v burgeru dipem z hořtice a kečupu v poměru 1:1 a burger byl fakt výbornej.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web