Plněné medailonky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      svazek petrželka
    • 1
      ks citron
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 600
      g vepřová panenka
    • 300
      g mrkev
    • 250
      g řapíkatý celer
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g rajčata
    • 200
      ml bílé víno
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 8
      ks bageta (Krajíců)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a ostrouháme z něj 1 lžíci citronové kůry. Citron pak nakrájíme na plátky. Smícháme jemně nasekanou petželku, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, 2 lžičky oleje, sůl a pepř. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 24 plátků a lehce promačkáme. 12 plátků potřeme petrželovou náplní, přikryjeme zbylými plátky a převážeme. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na šikmé plátky. Cibuli a rajčata zbavená semen nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. Přidáme najmeno posekané zbylé stroužky česneku. Medailonky opékáme z asi 2 minuty z každé strany a vyjmeme. Mrkev, celer a cibuli chvíli opékáme na vypečeném tuku. Přilijeme víno a vývar, bobkový list a 5 minut podusíme. Ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Do zeleniny vložíme maso a ještě dalších 5 minut dusíme. Krajíčky bagety opečeme a obložíme kostičkami rajčat. Rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a ozdobíme plátky citronu.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.