Autor:

Pilaf rýže

Snadné
Ingredience
Máslo 2 lžíce
Rýže 2 hrnek
Bobkový list 1 ks
Tymián 1 lžička
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Masox 1 kostka
Cibule 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Rýže

Máslo rozehřejeme ve větším hrnci při střední teplotě. Přidáme na jemno nasekanou cibuli a vaříme 2-3 minuty za stálého míchání. Přidáme rýži a 1-2 minuty za stálého míchání vaříme. Do hrnce s rýží nalejeme horkou vodu s masoxem, tymián, bobkový list, sůl a pepř.

Za stálého míchání přivedeme k varu. Když se rýže začne vařit, povrch hrnce přikryjeme folií nebo utěrkou a poté přiklopíme pokličkou. Snížíme teplotu na téměř minimum a vaříme 20 minut. Neodklapujte pokličku a rýži nemíchejte!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Pilaf rýže

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web