Muffiny samá čokoláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 25
      g kakao
    • 2
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda mletá
    • 85
      g čokoláda na vaření
    • 85
      g bílá čokoláda
    • 100
      g čokoláda - mléčná
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 285
      ml zakysaná smetana nebo smetanový bílý jogurt
    • 85
      g cukr krupice přírodní
    • 85
      g máslo + trocha na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte důlky ve formě na muffiny. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, kakaem, sodou a čokoládou nasekanou na malé kousky. V jiné misce prošlehejte vejce se smetanou cukrem i máslem. Směsi slijte a lehce promíchejte, v těstě mají zůstat kousky!
2
Lžící naplňte důlky ve formě. Pečte asi 20 minut, až muffiny vyběhnou. Nechte je ještě 15 minut ve formě. Pak je vyjmětě a nechtě vychladnout na mřížce.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    10. 5. 2007 15:09

    Muffiny jsou báječné. Dala jsem 2 zakysané smetany a protože těsto bylo husté, tak jsem přilila trochu mléka. Nějaké zbyly, tak jsem druhý den dala na půl minutky do mikrovlnky a byly jak čerstvé. Doporučuji vyzkoušet, příště vyzkouším místo čokolády Nugátovou pochoutku.