Masové kari s kapustičkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřové maso nebo drůbeží či králičí
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička kari dle chuti, cca
    • 200
      g růžičková kapusta očištěná od nevzhledných lístků, cca 150 -
    • 1
      stroužek česnek
    • olej na smažení
    • 1
      kelímek zakysaná smetana cca 120 g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě (2-3 minuty, dle velikosti), pak scedíme a větší přepůlíme. Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a smícháme v misce s pokrájenou cibulí, necháme alespoň 10 minut odležet a pak osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. K masu do pánve přidáme ke konci smažení ještě kapustičky s česnekem a smažíme dozlatova.
2
Už takto usmažené maso s kapustičkami můžeme podávat například s bramborem nebo rýží, pokud nemáme rádi smetanová jídla, ale pokud nám smetana nevadí, pokračujeme dále:
3
Maso s kapustou přendáme na talíře k příloze a do pánve nalijeme do výpeku pár lžic vody, které necháme svařit a poté vmícháme zakysanou smetanu a již nevaříme, dochutíme solí, pepřem a dle chuti i kari (můžeme použít pastu) a touto omáčkou maso s kapustičkami na talíři přelijeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.