Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6x
1- 1 5
Autor:

Masové karbanátky

40 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso
půl na půl hovězí a vepřové
600 g
Slanina  
Rohlík
Cibule
Česnek 3 stroužek
Pepř mletý  
Sůl  
Majoránka  
Hladká mouka
+ na trojobal
 
Vejce  
Strouhanka  
Masové karbanátky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté přidáme ke směsi vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a majoránku dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky. Tvoříme karbanátky, obalujeme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě tuku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 6x)
Krůtí tandoori Recept na víkend: Vůně orientu Články z

Komentáře k receptu: Masové karbanátky

Komentáře

  1. Jana   02.11.2013 | 17:05 | reagovat | závadný

    Výborný recept, dělám přesně podle toho, jen neobaluju v trojobalu, ale jen ve strouhance a jsou výborné :-)

  2. Simča S.   07.08.2011 | 16:32 | reagovat | závadný

    Jak jsem tu psala už níže - jen místo mouky zahušťuji strouhankou a ostatní dělám podle receptu. Karbanátky dělám spíše menší a smažím klasicky v tuku a pak dám na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  3. Gábina H   05.03.2009 | 11:59 | reagovat | závadný

    Já teda peču karbanátky a masové kuličky rovnou na teflonovém plechu bez vymazání a tuku se vypeče dost a vysušené nejsou nikdy. Ale karbanátky neobaluji v trojobale.

    1. Martin P   22.12.2012 | 14:26 | reagovat | závadný

      super

  4. tomáš tomáš   25.02.2009 | 16:45 | reagovat | závadný

    ....ale o alobalu se pode mnou nikde nepíše, že?:-(Karbanátky jsem dělal z bůčku, hovězího a části vepřového.Taky dělám "spoustu věcí" na pečicím papíru, o tom to, myslím si, není. Ale karbanátky na něm opravdu už nikdy.....

  5. Jana T.   22.02.2009 | 22:35 | reagovat | závadný

    S pečením na pečícím papíru mám nejlepší zkušenosti. Jak píše ilis ilis, záleží na tom, jak a z čeho je připravíme! Doba pečení podle velikosti a výkonu trouby. Místo alobalu, pokud je něco potřeba přikrýt, používám pečící papír, který namočím do teplé vody. Krásně se vytvaruje podle tvaru nádoby. V horké troubě vyschne a dá se odklápět jako poklička.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X