Autor:

Lehký jablečný dort

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 150 g
Žloutek 3 ks
Kakao 2 lžíce
Jablka 2 ks
Bílek 4 ks
Hrubá mouka 60 g
Na ozdobu
Šlehačka  
Ovoce  
Zavařenina  
Granko  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Utřeme žloutky s cukrem a kakaem do pěny, přidáme hrubě nastrouhaná oloupaná jablka. Lehce vmícháme sníh z bílků střídavě s moukou. Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a velmi zvolna pečeme. I po upečení je těsto dost měkké.

Necháme do druhého dne odstát, potom dort podélně rozřízneme namažeme zavařeninou, poklademe ovocem podle chuti, dort složíme a povrch a boky potřeme pevně ušlehanou neslazenou šlehačkou. Šlehačku ozdobně rozvrásníme vidličkou a lehce posypeme grankem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.5 14 5 1
Reklama
Perníkový dort Království z perníku Články z

Komentáře k receptu: Lehký jablečný dort

Komentáře

  1. Di -   08.11.2009 | 18:04 | reagovat |

    Při tomhle množství surovin ani nemohl být vyšší, Vendulko. Kromě toho tohle jablkovo-kakaové těsto bývá po upečení takové hutné, dá se říci sražené. Takže chyba se asi nestala.

  2. vendula m.   08.11.2009 | 14:56 | reagovat |

    tak nevim,kde se stala chyba, ale i pres malou dortovou formu, byl korpus vysoky tak necele dva centimetry, takovy vhlky, zdrcly, nic moc. dala jsem tam i ty orechy, ale ani to tomu nepomohlo.

  3. Luba   01.07.2006 | 19:34 | reagovat |

    Opravdu výborný:) Díky za recept

  4. Ester S.   30.06.2006 | 14:19 | reagovat |

    Tak jsem ho dělala taky a byl výborný. Ani jsem ho neplnila, jenom polila hustou čokoládovou polevou a bylo to moc svěží a zároveň delikátní:)

  5. Kajina   14.05.2006 | 17:59 | reagovat |

    Moc dobrý, lehký

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web