Autor:

Králík na smetaně

Střední
Ingredience
Králičí maso 600 g
Uzená slanina 50 g
Pepř mletý  
Sůl  
Ocet 2 lžíce
Cukr 1 lžíce
Cibule 1 ks
Petržel 1 ks
Mrkev 4 ks
Celer 400 g
Bobkový list  
Nové koření 2 ks
Pepř celý 3 ks
Sádlo 80 g
Hladká mouka 2 lžíce
Citronová šťáva  
Moučkový cukr  
Hořčice plnotučná 1 lžička
Zakysaná smetana 250 ml
Králík na smetaně

Postup přípravy:

Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet.

Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme, až změkne. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme.

Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
2
3.96 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 23x)
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Králík na smetaně

Komentáře

  1. Daniela   18.11.2016 | 22:15 | reagovat | závadný

    Moc děkuji za zveřejnění receptu i ostatním uživatelům za komentáře, kterými se při výběru receptu taky dost řídím. Králíka na smetaně jsem dnes dělala poprvé a s výsledkem jsem byla nadmíru spokojená! Z domu jsem zvyklá přidávat do máčky smetanu 33%, ale je dobrá s jakoukoliv smetanou. Hlavně králík pečený se zeleninou je prostě LUXUSNÍ! :-)

  2. vohrada   16.01.2015 | 21:30 | reagovat | závadný

    já dávám slad.smetanu i zakysačku a pár kuliček jalovce :-)

  3. allena89   05.11.2014 | 13:35 | reagovat | závadný

    Králík je naprosto dokonalý! Měla jsem velký úspěch. Děkuji za úžasný recept.

  4. BlankaSt   23.10.2014 | 17:15 | reagovat | závadný

    Nejlepší recept na králíka. Děti mi ho jí jen podle tohoto receptu a cpou se i návštěvy. Dobrota!

  5. Ladousek   09.11.2013 | 8:40 | reagovat | závadný

    mm ho nalozenyho a dnes jdu na to. ;-) ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web