Králík na smetaně II.

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 5
Králík
Králík
rozčtvrcený na díly
1 ks
Kořenová zelenina
mrkev, celer, petržel
150 g
Špek
Nejlépe kořeněný špek
60 g
Cibule
Vetší
1 ks
Citron
půlka
1 ks
Smetana 2 dl
Bobkový list 3 plátek
Nové koření
kuliček
5 ks
Máslo
1/3 + trocha oleje
1 ks
Pepř mletý
celých kuliček cca
5 ks
Sůl  
Vlažná voda  
Králík na smetaně II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme
2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o restujeme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s cibulkou nakrájenou na kostičky
3. O restovanou zeleninu mírně podlijeme vodou a vložíme, nejlépe naporcovaného králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a zaklopené pečeme v troubě cca 60 až 90 minut, pak dalších 15 až 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou
4. Měkkého králíka vyjmeme
5. Z vypeku vyjmeme koření, zeleninu buď propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme mixérem
6. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, popřípadě ještě osolíme.

Doporučení:
Servírujeme s houskovým knedlíkem, zdobíme kolečkem citrónu, marmeládou či brusinkami a případně šlehačkou.

Poznámka:
Pokud by jsme měli omáčku příliš řídkou, můžeme ji zahustit hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Hustou omáčku naopak ředíme mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Králík na smetaně II.

Komentáře

  1. Lucie   07.09.2013 | 9:03 | reagovat | závadný

    Výborný receptík moc nám chutnalo ;-) na poprvé a povedlo.

  2. recepty73   24.11.2011 | 17:06 | reagovat | závadný

    ...výborný recept :-P a jedna z nejlepších úprav králíka ala svíčková ;-) ..., zeleninu někdy ani nepasíruji, jen vyndám koření...

    1. Zuzka   25.11.2011 | 8:32 | reagovat | závadný

      Opravdu výborné, slaninku dám i s cibulí a zeleninou restovat... Zkusila jsem i podlévát červeným vínem a přidat trochu povidel a nemá to chybu...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web