Králík na smetaně II.

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 5
Králík
Králík
rozčtvrcený na díly
1 ks
Kořenová zelenina
mrkev, celer, petržel
150 g
Špek
Nejlépe kořeněný špek
60 g
Cibule
Vetší
1 ks
Citron
půlka
1 ks
Smetana 2 dl
Bobkový list 3 plátek
Nové koření
kuliček
5 ks
Máslo
1/3 + trocha oleje
1 ks
Pepř mletý
celých kuliček cca
5 ks
Sůl  
Vlažná voda  
Králík na smetaně II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme
2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o restujeme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s cibulkou nakrájenou na kostičky
3. O restovanou zeleninu mírně podlijeme vodou a vložíme, nejlépe naporcovaného králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a zaklopené pečeme v troubě cca 60 až 90 minut, pak dalších 15 až 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou
4. Měkkého králíka vyjmeme
5. Z vypeku vyjmeme koření, zeleninu buď propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme mixérem
6. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, popřípadě ještě osolíme.

Doporučení:
Servírujeme s houskovým knedlíkem, zdobíme kolečkem citrónu, marmeládou či brusinkami a případně šlehačkou.

Poznámka:
Pokud by jsme měli omáčku příliš řídkou, můžeme ji zahustit hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Hustou omáčku naopak ředíme mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Králík na smetaně II.

Komentáře

  1. Lucie   07.09.2013 | 9:03 | reagovat |

    Výborný receptík moc nám chutnalo ;-) na poprvé a povedlo.

  2. recepty73   24.11.2011 | 17:06 | reagovat |

    ...výborný recept :-P a jedna z nejlepších úprav králíka ala svíčková ;-) ..., zeleninu někdy ani nepasíruji, jen vyndám koření...

    1. Zuzka   25.11.2011 | 8:32 | reagovat |

      Opravdu výborné, slaninku dám i s cibulí a zeleninou restovat... Zkusila jsem i podlévát červeným vínem a přidat trochu povidel a nemá to chybu...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web