Králík na smetaně II.

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 5
Králík
Králík
rozčtvrcený na díly
1 ks
Kořenová zelenina
mrkev, celer, petržel
150 g
Špek
Nejlépe kořeněný špek
60 g
Cibule
Vetší
1 ks
Citron
půlka
1 ks
Smetana 2 dl
Bobkový list 3 plátek
Nové koření
kuliček
5 ks
Máslo
1/3 + trocha oleje
1 ks
Pepř mletý
celých kuliček cca
5 ks
Sůl  
Vlažná voda  
Králík na smetaně II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme
2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o restujeme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s cibulkou nakrájenou na kostičky
3. O restovanou zeleninu mírně podlijeme vodou a vložíme, nejlépe naporcovaného králíka, zeleninu osolíme, přidáme koření a zaklopené pečeme v troubě cca 60 až 90 minut, pak dalších 15 až 30 minut odkryté, občas maso obrátíme a podlijeme vlažnou vodou
4. Měkkého králíka vyjmeme
5. Z vypeku vyjmeme koření, zeleninu buď propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme mixérem
6. Omáčku dle potřeby zředíme vodou, provaříme se smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, popřípadě ještě osolíme.

Doporučení:
Servírujeme s houskovým knedlíkem, zdobíme kolečkem citrónu, marmeládou či brusinkami a případně šlehačkou.

Poznámka:
Pokud by jsme měli omáčku příliš řídkou, můžeme ji zahustit hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Hustou omáčku naopak ředíme mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Králík na smetaně II.

Komentáře

  1. Lucie   07.09.2013 | 9:03 | reagovat |

    Výborný receptík moc nám chutnalo ;-) na poprvé a povedlo.

  2. recepty73   24.11.2011 | 17:06 | reagovat |

    ...výborný recept :-P a jedna z nejlepších úprav králíka ala svíčková ;-) ..., zeleninu někdy ani nepasíruji, jen vyndám koření...

    1. Zuzka   25.11.2011 | 8:32 | reagovat |

      Opravdu výborné, slaninku dám i s cibulí a zeleninou restovat... Zkusila jsem i podlévát červeným vínem a přidat trochu povidel a nemá to chybu...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web