Králík na petrželi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 3
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • 1
      hrst rozmarýn lístky
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      dl víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka naporcujeme a osolíme. Petržel a cibuli oloupeme, pokrájíme a nasypeme do pekáče. Na zeleninu rozložíme maso, které poklademe kousky másla. Vše posypeme lístky rozmarýnu a tymiánu a podlijeme vínem.
2
Pekáč přiklopíme a pečeme při 200 stupních asi hodinu(popřípadě podléváme). Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory.
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Naďa
    Naďa |

    18. 1. 2015 17:57

    Králík zůstal šťavnatý a chuť měl přímo božskou, důkaz toho, že se králík nemusí bezpodmínečně péct s bůčkem nebo slaninou, aby nebyl houževnatý. Vřele doporučuji!

  • S.Povolná
    S.Povolná |

    28. 5. 2012 14:00

    Byl to výborný oběd a napříště udělám králíka stejně tak,děkuji.

  • Maruška
    Maruška |

    29. 4. 2011 14:23

    moc dobré, druhý den ještě lepší ;-) :-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    1. 2. 2011 11:59

    Králíka jsem pekla v neděli. Je opravdu výborný. Nakonec jsem všechnu vzniklou směsku pod králíkem rozmixovala. Po rozležení je to přímo skvostné. Mohla bych mít i jen tak s chlebem. Petržele (3) jsem měla na 2 stehna a 1 packu. Už se těším na zopakování. Díky za mňam recept. Zdravím. Ivana

  • DanielaHrabovska
    DanielaHrabovska |

    8. 10. 2010 10:45

    výborné

  • DanielaHrabovska
    DanielaHrabovska |

    8. 10. 2010 10:42

    Tento recept jsem zkoušla a moc jsme si pochutnali. Měla jsem z té petržele obavy, ale bylo to výborné - dávám 1

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    9. 4. 2010 09:52

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Brambory asi nakrájím na kolečka a upeču spolu s králíkem v jednom pekáči.Ten špenát by taky nebyl špatný,ale zatím na zahrádce teprve leze a mražený se mi nechce kupovat.Takže se špenátkem příště.Po víkendu ohodnotím.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    10. 3. 2010 10:54

    Mňam,mňam králíčí maso můžeme na všechny způsoby. Jako přílohu bych k tomu ještě udělala špenát. Jinak hodnotím bodíkem!!!